Dobrotvorni božićni koncert održali Rotarijanci i NS-Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.12.2020. 10:26:45
Dobrotvorni božićni koncert održali Rotarijanci i NS-Sesvete

Foto: Miljenko Hegedić

Članovi Rotary kluba Zagreb-Sesvete i Narodno sveučilište Sesvete održali su u sveučilišnoj dvorani tradicionalni dobrotvorni božićni koncert na kojem su uručeni ugovori za stipendije nadarenim sesvetskim studentima.
Rotary klub Zagreb Sesvete i Narodno sveučilište Sesvete u nedjelju su navečer, osamnaestu godinu zaredom, održali dobrotvorni božićni koncert. Ovoga puta zbog epidemijskih razloga u dvorani je moglo biti tek 25 osoba, tako da niti svi članovi sesvetskog Rotary kluba nisu nazočili lijepoj glazbenoj i humanitarnoj večeri.


Uz vrhunske glazbenike Gudačkog kvarteta Porin, nastupila je naša proslavljena sopranistica Lidija Horvat Dunjko koja je svojim veličanstvenim glasom oduševila sve prisutne. Uz nju je nastupila i Ana Brkić, učenica Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta kojoj je Klub, prikupljenim donacijama, pomogao pri kupnji nove flaute. 


Humanitarni cilj Rotary kluba Zagreb - Sesvete i organizacija koncerta Narodnog sveučilišta “Sesvete“ rezultiralo je da i ove godine radost blagdana bude u kućama mladih Sesvećana, studentima i učenicima kojima je pomoć u stipendiji najpotrebnija.

Za Akademsku godinu 2020/2021. nakon provedenog natječaja, dodijeljene su 3. stipendije koje su dobili:

1. Helena Španić, Sesvete

2. Talija Miškulin, Sesvete

3. Hrvoje Pregorec, Sesvete

Ukupna stipendija iznosi 12.500 kuna, a isplaćuje se u iznosu od 1.250 kn mjesečno tijekom razdoblja od 10 mjeseci. Novac za stipendije prikupljen je humanitarnom akcijom Rotary Gorščica 2020., koja se ove jeseni održala u znatno izmijenjenom obliku. 


U ovim iznimnim okolnostima, kao članu od najvećih svjetskih humanitarnih organizacija, cilj Rotary kluba Zagreb Sesvete je služenje zajednici te prijateljstvo i pomaganje najmlađima. 


Tijekom 16 godina postojanja i humanitarnog djelovanja u zajednici, Klub je osigurao više od 40 stipendija za učenike i studente s područja Sesveta, a redovito pomaže i malim štićenicima Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu. Ove je godine klupsko djelovanje obilježeno pomoći onima koju su najugroženiji pandemijom koronavirusa. Tako je, u velikoj distriktnoj akciji koja se održala ovoga ljeta, klub donirao termovizijsku kameru Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar te FFP2 i FFP3 maske Kliničkom bolničkom centru Sv. Duh i Dubrava.  


Akciju po akciju, projekt po projekt, činimo svijet boljim, a ovim koncertom svi zajedno dijelimo radost glazbe i humanitarnoga cilja. Sretan Božić te mirniju i zdraviju 2021. godinu svim građanima Sesveta poželjeli su Rotary klub Zagreb Sesvete i Narodno sveučilište Sesvete!


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.11.2020. 14:25:48

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account