Dobrotvorni božićni koncert održali Rotarijanci i NS-Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.12.2020. 10:26:45
Dobrotvorni božićni koncert održali Rotarijanci i NS-Sesvete

Foto: Miljenko Hegedić

Članovi Rotary kluba Zagreb-Sesvete i Narodno sveučilište Sesvete održali su u sveučilišnoj dvorani tradicionalni dobrotvorni božićni koncert na kojem su uručeni ugovori za stipendije nadarenim sesvetskim studentima.




Rotary klub Zagreb Sesvete i Narodno sveučilište Sesvete u nedjelju su navečer, osamnaestu godinu zaredom, održali dobrotvorni božićni koncert. Ovoga puta zbog epidemijskih razloga u dvorani je moglo biti tek 25 osoba, tako da niti svi članovi sesvetskog Rotary kluba nisu nazočili lijepoj glazbenoj i humanitarnoj večeri.


Uz vrhunske glazbenike Gudačkog kvarteta Porin, nastupila je naša proslavljena sopranistica Lidija Horvat Dunjko koja je svojim veličanstvenim glasom oduševila sve prisutne. Uz nju je nastupila i Ana Brkić, učenica Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta kojoj je Klub, prikupljenim donacijama, pomogao pri kupnji nove flaute. 


Humanitarni cilj Rotary kluba Zagreb - Sesvete i organizacija koncerta Narodnog sveučilišta “Sesvete“ rezultiralo je da i ove godine radost blagdana bude u kućama mladih Sesvećana, studentima i učenicima kojima je pomoć u stipendiji najpotrebnija.

Za Akademsku godinu 2020/2021. nakon provedenog natječaja, dodijeljene su 3. stipendije koje su dobili:

1. Helena Španić, Sesvete

2. Talija Miškulin, Sesvete

3. Hrvoje Pregorec, Sesvete

Ukupna stipendija iznosi 12.500 kuna, a isplaćuje se u iznosu od 1.250 kn mjesečno tijekom razdoblja od 10 mjeseci. Novac za stipendije prikupljen je humanitarnom akcijom Rotary Gorščica 2020., koja se ove jeseni održala u znatno izmijenjenom obliku. 


U ovim iznimnim okolnostima, kao članu od najvećih svjetskih humanitarnih organizacija, cilj Rotary kluba Zagreb Sesvete je služenje zajednici te prijateljstvo i pomaganje najmlađima. 


Tijekom 16 godina postojanja i humanitarnog djelovanja u zajednici, Klub je osigurao više od 40 stipendija za učenike i studente s područja Sesveta, a redovito pomaže i malim štićenicima Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu. Ove je godine klupsko djelovanje obilježeno pomoći onima koju su najugroženiji pandemijom koronavirusa. Tako je, u velikoj distriktnoj akciji koja se održala ovoga ljeta, klub donirao termovizijsku kameru Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar te FFP2 i FFP3 maske Kliničkom bolničkom centru Sv. Duh i Dubrava.  


Akciju po akciju, projekt po projekt, činimo svijet boljim, a ovim koncertom svi zajedno dijelimo radost glazbe i humanitarnoga cilja. Sretan Božić te mirniju i zdraviju 2021. godinu svim građanima Sesveta poželjeli su Rotary klub Zagreb Sesvete i Narodno sveučilište Sesvete!


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2023. 11:52:28

Create Account