Dobrovoljno darivanje krvi u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.10.2017. 22:51:30
Početak: 19.10.2017. 16:30
Dobrovoljno darivanje krvi u Sesvetama

Foto: Ilustracija

Sesvetski Crveni križ organizira novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi ovoga četvrtka, 19. listopada.



Uobičajeno mjesto redovne akcije dobrovoljnog darivanja krvi je prostor udruge sesvetskih obrtnika, a vrijeme akcije je od 12 do 16,30.


Svi koji se odazovu na akciju ukratko se provjeri zdravstveno stanje, tlak i nivo željeza u krvi, te ako je sve u redu, može se dati krv.


Nakon davanja krvi, davaoci moraju nadoknaditi tekućinu, pa im je stoga na raspolaganju sok ili crno vino. Također, Crveni križ za svakog darovatelja priređuje galblec, najčešće u obliku bečkog odreska s krumpirom. 


Iz sesvetskog Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da se odazovu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.


Svakako je dobro napomenuti da doborovojni darovatelj krvi nakon određenog broja davanja imaju pravo na određene blagodati. Nakon 31. darovane doze krvi dobrovoljni davaoc krvi ima pravo na besplatno doživotno dopunsko zdravstveno osiguranje.  Također i Grad Zagreb ima pogodnosti za svoje darovatelje koji imaju pravo na neograničen besplatan gradski prijevoz ZET.a.



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account