Doček Nove godine na Jelačić placu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.12.2019. 16:24:42
Doček Nove godine na Jelačić placu

Foto: Plakat

Grad Zagreb i ove godine organizira doček Nove godine na glavnom zagrebačkom trgu, pa će tako uz nekoliko dočeka na otvorenom u blizini gradskog središta biti i ovaj tradicionalni i najveći.



Zagrijavanje na glavnom zagrebačkom Trgu počet će od 21 sat, a nakon zagrijavanja za koje će se pobrinuti DJ Akademija na pozornicu stižu Sanja, Marinko i Zec iz Novih fosila koji će i ovim novogodišnjim koncertom nazvanim Za ona dobra stara vremena obilježiti 50. godina  benda.


Pola stoljeća njihove bogate glazbene karijere iznjedrilo je hitove koji za mnoge predstavljaju fragmente uspomena na prve ljubavi, stara prijateljstva, mladost i brojne lijepe i manje lijepe trenutke u mozaiku njihovih života. Marinko Colnago, Sanja Doležal i ‘dobri duh benda’ Vladimir Kočiš Zec svojom pričom o 50 godina grupe Novi fosili prenose novim generacijama svoju ostavštinu i prisjećaju se svih važnih osoba i događaja u proteklih pola stoljeća. Veliku posvetu dat će i Gradu Zagrebu s kojim Fosili oduvijek imaju posebnu povezanost. “Košulja plava” njihov veliki hit iz 1981. godine neslužbena je himna nogometnog kluba Dinamo, a ta i druge pjesme Fosila postale su dijelom zagrebačke glazbene ostavštine. Mijenjali su se članovi benda, neki su nažalost prerano napustili ovaj svijet poput omiljene pjevačice Đurđice Barlović, osnivača benda Slobodana Momčilovića, te posljednjeg bubnjara Nenada Šarića, ali Novi fosili su bili jači od svih prepreka i sada već 50 godina šire ‘dobre vibracije’. Uz Rajka Dujmića, autora nekih od najvećih hitova grupe, zasigurno je najprepoznatljivije lice benda Sanja Doležal koja s Fosilima nastupa još od 1983. godine. Njihove ploče i albumi godina su najprodavanije, a njihove pjesame postale su hitovi svih vremena: Da te ne volim, Reci mi tiho, Saša, Šuti moj dječače plavi, Sanja, Košulja plava…


Najavljujući hrvatsko predsjedanje Vijećem EU s posljednjim minutama vatrometa Akademski zbor IGK i Djevojački zbor Zvjezdice otpjevat će himnu Europske unije, a nakon svečanog ulaska u 2020. na pozornicu se opet penje i najzagrebačkiji rock sastav Prljavo kazalište koji će nas nastaviti zabavljati sve do sitnih sati nove godine. 


Kultni Prljavci spektakularnim koncertom održanim lani za Dan grada Zagreba na stadionu u Kranjčevićevoj obilježili su svoju 40. obljetnicu, a u listopadu ove godine održali su nezaboravni koncert u zagrebačkoj Areni povodom 30 godina od legendarnog koncerta održanog na tadašnjem Trgu Republike 17. listopada 1989. godine.  Nešto više od 30 godina nakon tog koncerta Prljavci se vraćaju na glavni zagrebački trg gdje će izvesti neke od svojih najvećih hitova - Sve je lako kad si mlad, Pisma ljubavna, Kiše jesenje, Ne zovi mama doktora, Marina, Heroj ulice, Mojoj majci...


Bend koji je na sceni više od 40 godine tako će na najbolji mogući način obilježiti godišnjicu čuvenog koncerta i uvesti posjetitelje Trga bana Jelačića pravim rock spektaklom u novu godinu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.12.2023. 16:05:51

Create Account