Dva slaba potresa ponovo uznemirila građane Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.6.2020. 7:52:28
Dva slaba potresa ponovo uznemirila građane Prigorja

Foto: EMSC

Seizmografi su zabilježili dva nova, srećom slaba potresa u epicentralnom području Prigorja.Prvi od ova dva dogodio se u ponedjeljak navečer u 23,58, no kako je bio slab nije mogao utjecati na građevine, međutim uznemirio je ionako dosta uznemirene građane pogođene potresom.  Prema EMSC službi, potres je imao jakost 1,7 Richtera i dogodio se u epicentralnom području okolice Markuševca na dubini od 7 km. 


Drugi rano jutros bio je još slabiji, no dovoljan da bukom probudi građane Prigorja. EMSC je objavio da je ovaj jutarnji imao jakost od oko 1,2 , kasnije ispravljeno na 1,3 Richtera i dogodio se ponovo na širem području Markuševca. Dubina hipocentra još nije točno izračunata, do tog trenutka automatska obrada podataka izbaci 1 km, no naknadno će se utvrditi, što pak ionako neće mu davati neku širu pojmovitost.


Radi se, kažu seizmolozi, o uobičajenom slijeganju tla koje se uobičajeno događa nakon snažnog potresa, a može trajati mjesecima. Ovo sad traje već više od 3 mjeseca i građani koji su bili osjetnije pogođeni onim prvim razornim od 22. ožujka ionako su dovoljno uznemireni tako da svaki i ovakav najmanji koji ne predstavlja nikakvu ugrozu unosi u njih novi nemir.


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.9.2020. 9:55:26

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account