Dvadeset let im je tek

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.12.2017. 16:46:29
Dvadeset let im je tek

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sinoćnjim završnim koncertom iz ciklusa "20 let nam je tek" u kazališnoj dvorani Narodnog sveučilišta završeno je cjelogodišnje obilježavanje osnutka i djelovanja KUD-a Sesvete. 


Daleko više posjetitelja negoli je sjedećih mjesta naguralo se te hladne zimske subotnje večeri u prostor koji ne pamti baš prečesto toliko zanimanje sesvetske javnosti za neke kulturne programe, kao što je to bio ovaj.  Razlog i više nego jasan, slavio se rođendan sesvetskog KUD-a. 


Folkloraši su ga proslavili onako kako najbolje znaju, cjelovečernjim koncertom. I to kakvim!  Koreografski, plesno, pjevački i svirački na doslovce profesionalnoj razini. Bio je vidljiv doista enormno visok entuzijazam i mar članova društva vidljiv na pozornici dvorane, a što su svojim oduševljenjem potvrdili svi posjetitelji, nerijetko plješćući u ritmu glazbe i upućujući povike oduševljenja. 


I dok su veliki članovi folklora primali ovacije za svoje točke, najviše simpatija, što je i logićno, pobrala su djeca i najmlađi članovi KUD-a. Oni su vrlo vješto dočarali kako su se nekad djeca igrala i pjevala na području  Slavonije, Podravine, Posavine i Međimurja. 


Ukupno je u dvosatnom programu s kratkom pauzom izvedeno 10 koreografija za odrasle ili djecu, jedna zborska točka te glazbeni intermezzo. 


Uoči koncerta u galeriji Obloček izložene su umjetničke fotografije dvojice sesvetski fotografa  Vlade Sorića i Tomislava Franjića pod naslovom ‘’Tancali bi...’’ na temu folklora, a u zvedbi KUD-a Sesvete. Posjetitelji  ju mogu razgledati radnim danom do 15. prosinca.


Po završetku koncerta nazočnima se obratio izaslanik gradonačelnika Bandića Petar Latinčić, čestitajući KUD-u Sesvete jubilel, ali i izuzetno uspješni koncert u kojem je uživao i zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota, ali i naš proslavljeni pjevač, svojedobno i hrvatski veleposlanik u Mađarskoj Miroslav Škoro sa suprugom. 


Predsjednica društva Sanja Subotnik na poslijetku je uručila priznanja najdugovječnijim članovima društva, te zahvalnice voditeljima: Matiji Dročiću, Marijani Crnko, Ivani Balen, Vedranu Kolariću, prof. Silviji Mužak i prof. Nenadu Danu Koziku, a zahvalnice su također dodijeljene pojedinim poduzećima, obrtima ili pojedincima za potporu radu KUD-a, među ostalima i našoj redakciji.



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.11.2023. 10:47:22

Create Account