DVD Blaguša održao godišnju skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.1.2020. 8:37:31
DVD Blaguša održao godišnju skupštinu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prva ovogodišnja vatrogasna skupština uobičajeno je održana u Blaguši.



Vatrogasci Blaguše već uobičajeno prvi u godini započinju sezonu vatrogasnih skupština, pa je tako bilo i ove subote gdje je u njihovu vatrogasnom domu nazočilo mnogo prijateljskih vatrogasnih društava s područja Zagreba, Zagrebačke Županije, ali i drugih županija.


Ovo vrlo marljivo i radišno društvo svojim je djelovanjem u vrhu zagrebačkog vatrogastva, uvijek među prvih deset društava od 57 koliko ih ima na gradskom području. Prema metodologiji vatrogasne zajednice za 2018. godinu bodovani su sa 702 boda čime su zauzeli visoko 8. mjesto, a za 2019. godinu očekuje se uskoro objava bodova. 


U protekloj godini vatrogasci Blaguše intervenirali su desetak puta, većinom gašenja otvorenog prostora, kao i jedna tehnička intervencija. Tri ekipe djece i mladeži društva s tridesetak članova sudjelovali su na mnogim natjecanjima sa solidnim rezultatima. 


Opsežni izvještaj koji je podnijela tajnica društva Mateja Combaj govori o bogatoj aktivnosti društva. Po usvajanju izvještaja članovima društva uručena su priznanja za jubilarni rad  društvu, a također uručena su i uvjerenja o položenim specijalizacijama.


Skup su pozdravili izaslanik gradonačelnika Stjepan Kezerić ujedno i predsjednik VGČ Sesvete, član zapovjedništva JVP Zagreb Igor Župančić i član predsjedništva VZGZ-a Stjepan Kenfelja koji je ujedno dugogodišnjem predsjedniku DVD-a Stjepan Combaju uručio visoko vatrogasno odlikovanje za dosadašnji rad, što je Combaj ujedno iskoristio kao priliku najavivši svoje povlačenje s dužnosti na slijedećoj izbornoj godišnjoj skupštini.


Na poslijetku, prije uobičajne vatrogasne večere, jelo je blagoslovio legendarni zagorski svećenik i sam vatrogasac, vlč. Josip Komorčec Pepek.



Vezane vijesti
Ažurirano: 14.1.2024. 13:00:18

Create Account