DVD Sesvetski Kraljevec u humanitarnoj utrci

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.11.2017. 10:17:17
DVD Sesvetski Kraljevec u humanitarnoj utrci

Foto: Vatrogastvo.hr

Oni su heroji, uvijek kad ih trebamo su tu. Požari, poplave, spašavanje itd. A baš su vatrogasci ti  koji vezano uz vatrogasni posao imaju čak 15% veću mogućnost oboljevanja od leukemije i limfoma.  Stoga već petu godinu za redom DVD Sesvetski kraljevec organizira humanitarnu vatrogasnu utrku za pomoć Hrvatskoj udruzi leukemija i limfoma (HULL). 



Humanitarnu utrku vatrogasaca DVD Sesvetski Kraljevec organizirat će petu godinu za redom. Utrka je humanitarnog karaktera i uplate za sudjelovanje uplaćuju se u korist HULL-a, a bit će održana u subotu, 2. prosinca u poslovnom neboderu VMD-a, Strojarska ulica 20 u Zagrebu s početkom u 10 sati. 


Natjecanje pod nazivom Zagreb Firefighter Stair Challenge – Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama bit će održana upravo na dvokrakom stubištu spomenute zgrade koja ima 31 kat, u dužini, ili bolje rečeno, visini odnosno broju od 666 stuba (stepenica) u tri discipline, odvojeno žene i muškarci podijeljeno po godištima do 30 g, od 30 – 40, 40 – 50 i iznad 50 godina starosti. 


Vatrogascima će na izbor biti slijedeće discipline:

Kategorija Light – vatrogasci su opremljeni u zaštitnu odjeću, čizme, rukavice, kacigu

Kategorija Open – vatrogasci su opremljeni u zaštitnu odjeću, čizme, rukavice, kacigu, masku

za cijelo lice, te izolacijski aparat s kompozitnom bocom

Kategorija Strong – vatrogasci su opremljeni u zaštitnu odjeću, čizme, rukavice, kacigu, masku

za cijelo lice, te izolacijski aparat s čeličnom bocom


Svaki natjecatelj – vatrogasac mora prije natjecanja uplatiti startninu koja ide u cijelosti za pomoć HULL-u, a organizatori su pozvali i sve ostale građane da pomognu Udruzi bilo uplatom na njihov račun, bilo pozivom na humanitarni telefon čiji broj možete pročitati na ovoj slici:



Račun za pomoć udruzi:  Hrvatska udruga leukemija i limfomi, Trg Hrvatskih velikana 2/II, Zagreb, IBAN:HR3623400091110047114, Opis plaćanja: 193 - Ime i Prezime 


Svi vi koji imate u svojim pametnim telefonima aplikaciju za čitanje barkoda, možete jednostavno očitati ga i poslati donaciju. Automatski se upisuje donacija od 10 kuna, ali po želji možete uplatiti i više:



U sklopu akcije organiziran je i Humanitarni sat plesa, otovreni treninzi na stubama prema tržnici Dolac u Zagreb, te info štandovi na Dolcu i Cvjetnom trgu.

Više informacija možete saznati na Facebook-stranici




Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 13:36:24

Create Account