Energetska obnova stambene zgrade na Luci uspješno završena

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.6.2018. 22:58:17
Energetska obnova stambene zgrade na Luci uspješno završena

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Energetska obnova višestambene zgrade u ulici Jakova Gotovca 2 u Sesvetama, prije desetak dana uspješno je završena. 


Investiciju su pokrenuli suvlasnici – stanari na prijedlog upravitelja zgradama poduzeća BMD iz Sesveta, čiji su djelatnici predstavili suvlasnicima zgrade model sufinanciranja europskim novcem.

Posjetili smo gradilište prije, za vrijeme te nakon završetka radova i možemo slobodno reći da je zgrada doista zasjala u punom sjaju.


Čestitamo  prije svega suvlasnicima na obnovljenoj nekretnini i ugodnijem življenju koje ih u njoj čeka. 

Čestitamo upravitelju zgrade- BMD-u na uspješno odrađenom projektu od same prijave pa do konačnog rezultata koji je, moramo priznati, zaista impresivan i dobar primjer uspješnog povlačenja bespovratnih sredstava FZOEU-a .

 Pitali smo i suvlasnike kako su zadovoljni konačnim izgledom i radovima . 


„Zadovoljni smo napravljenim. Vidite, ovo je zgrada iz 1944 i jedna od prvih izgrađenih zgrada ovdje na Luci. Stoga je bilo malo i specifično raditi na njoj, no na kraju je sve ispalo dobro, a uvijek u građevini fali neka sitnica i to će vrlo skoro biti riješeno.  Kolika će biti energetska učinkovitost vidjet ćemo na zimu, no vjerujemo predstavnicima BMD-a koji su nas uvjerili da ćemo imati značajne uštede i pokrenuli nas. Baš je ta ušteda primarno što nas je potakla u invsticiju, rekao nam je predstavnik stanara Željko Vida, inače starosjedilac u zgradi već više od 40 godina.


Dodao je da je cijeli projekt kvalitetno pripremljen i izveden, te  zahvalio posebice svim stanarima koji su se suglasili oko pokretanja investicije, te  BMD-u na suportu u pripremi natječaja. 


„Očekujem da će tako dobra suradnja nas suvlasnika zgrade i BMD-a biti nastavljena i  nadalje. Vidite tu u zgradi je 12 stanova,  50% su umirovljenici i nije bilo realno lako očekivati ulazak u investiciju, ponajviše zbog njihovih niskih prihoda. No, obzirom da su bila uključena sredstva Europske unije nije bilo gotovo nikoga tko se protivio investiciji. Naime, bez tih 60% bespovratnih sredstava zasigurno ne bismo mogli sami to isfinancirati”, zaključio je Vida.




Vezane vijesti
Ažurirano: 19.7.2022. 12:44:39

Create Account