Filipović slušao o problemima i potrebama građana Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.4.2021. 11:12:03
Filipović slušao o problemima i potrebama građana Sesveta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović posjetio je jučer Sesvete gdje je brifiran o najvećim problemima građana ove gradske četvrti.




Profesor na ekonomskom fakultetu u Zagrebu i vijećnik gradske skupštine u ovom mandatu na zalasku Davor Filipović posjetio je u utorak popodne Sesvete gdje su ga u prostoru Šahovskog kluba dočekali predstavnici udruge Zelene i plave Sesvete. Tom su ga prigodom uputili u najveće probleme koje muče građane najveće gradske četvrti. Nije to samo promet i produžetak Branimirove za koji znaju svi u gradu, a baš svi kandidati obećavaju da će riješiti taj problem.  Ima tu i mnogo drugih stvari koje Sesvećani jako dobro poznaju. 


"Mi ovdje u ovaj naš prostor želimo dovesti što više kandidata za gradonačelnika i pokazati im u živo i na terenu što nam je potrebno, da shvate ozbiljno ovu gradsku četvrt, da shvate da smo dio grada, a ne neka autonomna ruralna oblast tamo negdje na gradskoj istočnoj granici", između ostalog rekao je predsjednik ZIPS-a Anto Damjanović.


"Baš nas briga koja je to politička opcija koja će početi ozbiljno rješavati naše probleme, nama je važno da se oni konačno riješe", dodao je tajnik udruge Radoslav Dumančić.


"Znao sam i ranije za problem Branimirove, sada malo dublje ulazim u meritum, ali važno mi je spoznati i ostale potrebe građana Sesveta kako bih kvalitetno mogao utvrditi smjernice djelovanja ka njihovom rješavanju stoga vam zahvaljujem na svim ovim riječima koje ste mi uputili, a neke od njih niti jednom gradonačelničkom kandidatu, pa tako niti meni nisu baš ugodne. No, vjerujem da ću zadobiti povjerenje građana kako bih konačno sustavno, ne samo pojedinačno i stihijski mogao početi rješavati nagomilane probleme zbog kojih građani s potpunim pravom nisu zadovoljni", rekao je na sastanku Filipović.


Uz promet koji treba sustavno riješiti, a to nije samo Branimirova, nego i druge prometnice, ali i denivelacija na nekoliko točaka na sesvetskom području, građane snažno muči i nedostatak osnovnih komunalija kao što su vodovod i kanalizacija, osobito u prigorskom dijelu Sesveta, ali i mnoge druge stvari.


Grad od gotovo 100 tisuća stanovnika, da je samostalan, nema hitnu medicinsku službu što je nedopustivo, nego je pri ispostavi Doma zdravlja smješteno tek nekoliko vozila hitne medicinske pomoći koji prevoze pacijente na hitni prijem u zagrebačke bolnice, no hitna ambulanta ne postoji. To Filipović nije znao, ostao je zatačen i obećao ukoliko mu se pruži prilika, obzirom da je to u domeni grada riješiti vrlo promtno.


Nakon sastanka za naš portal dao je kratku video-izjavu koju možete pogledati ispod teksta.


Udruga ZIPS je inače objavila anketu o ključnim pitanjima za razvoj Sesveta koja traje do 15. travnja, pa, ako već niste, možete se priključiti i dati svoj doprinos detektiranju naših potreba.


Link:  Koja pitanja smatrate ključnima za budući razvoj Sesveta?


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 15.11.2023. 8:45:57

Create Account