Folkloraši Starog Brestja iz gostovanja u Bugarskoj donesli doma pobjednički pehar

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.9.2019. 16:18:25
Folkloraši Starog Brestja iz gostovanja u Bugarskoj donesli doma pobjednički pehar

Foto: KUU Staro Brestje

Članovi KUD-a Staro Brestje vratili su se jutros s gostovanja u Bugarskoj s Međunarodne smotre folklora gdje su osvojili pobjednički pehar i zlatnu medalju.




Članovi Kulturno umjetničke udruge Staro Brestje sudjelovali su tijekom ovog tjedna na Međunarodnoj smotri folklora koja je održana u gradu Primorsko na bugarskoj obali Crnog mora. Koreografijom su očarali stručni ocjenjivački sud, ali i publiku, te zasluženo koreografijom Prigorska svadba, osvojili prvo mjesto i pobjednički pehar za kojeg ne znamo je li u Brestje stigao pun ili prazan.


"Ma mi ustvari uopće nismo niti znali da se radi o natjecateljskoj smotri, jer je to rjeđa varijanta međunarodnih folklornih susreta koji većinom služe za prikazivanje publici različitih kultura i načina života. Uz sam nastup sudjelovali smo i u povorci gradom uz naše cijukanje i jukanje te našu prigorsku vedru glazbu što se zacijelo domaćinima jako svidjelo", kazuje nam Željko Tupek iz vodstva udruge.


Dodaje da su prigodom odlaska na put od Turističke zajednice Grada Zagreba dobili jako puno promo materijala što je tamo naprasno planulo, i domaćini i drugi sudionici smotre naprosto su sve razgrabili što samo po sebi govori koliko je zagreb sve više i više turistička top destinacija u Europi, a što uostalom govore statistički podaci.


"Mislim da smo dostojno predstavili i naše Brestje i naše Sesvete, te ujedno time i Grad Zagreb i Hrvatsku", zaključuje Tupek.


A  mi im čestitamo na njihovom predanom radu rezultat čega je između ostalog s njima u autobusu stigao u njihovo sjedište. I pehar i medalja. I sigurni smo da će toga biti još.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.3.2024. 12:39:04

Create Account