Folklornim susretom završeno Kašinsko Petrovo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.7.2018. 9:14:13
Folklornim susretom završeno Kašinsko Petrovo

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nastupima 12 društava na folklornim susretima u Kašini je u nedjelju završena trodnevna manifestacija Kašinsko Petrovo.Bio je to prekrasan folklorni dan koji je otvorio i pozdravio u ime gradonačelnika predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić, a u koji je izvrstan uvod dao puhački orkestar DVD-a Kašina pod ravnanjem Banka Šarkanja. Nakon orkestra pod velikim šatorom postavljenim pokraj društvenog doma, svoje su nastupe nizali čuvari naše folklorne baštine, KUD-ovi i mješoviti zbor Eko-etno udruge Prigorske sem gore list.


Uz njih u programu su sudjelovali KUD-ovi: Valentinovo, Hrastovička Gora z Hrastovice, Straro Brestje, Kolo, Sesvetska Sela, Bosiljak, Sesvete, Veseli Prigorci i domaćini KUD Kašina.


Istovremeno u društvenom domu Udruga žena Kašine pripremala je slastice za sve sudionike, ali i posjetitelje, pa su se tako mnogi osladili izvrsnim palačinkama ili mnogim drugim vrstama kolača koje su znalački pripremale članice udruge. 


A Udruga Planinska družina pod vodstvom Njegoslava Blažeka Sove imala je kreativnu radionicu za djecu. Ovaj danas privatni detektiv veliki dio slobodnog vremena posvećuje očuvanju i uređenju okoliša u kojem obitava s obitelji, ali interakciji s djecom gdje svoje bogato stručno iskustvo pretočuje u razvijanje dječje fine motorike, intuicije i spretnosti, pa su tako mališani s mnogo znatiželje istraživali zadane im teme na radionici.


Naravno da je sve završilo velikom veselicom, najvećim dijelom grizući nokte uz praćenje utakmice, a potom nakon pobjede sveopćim oduševljenjem, glazbom, pjesmom i plesom.


Sve čestitke organizatorima manifestacije KUD-u Kašina i Mjesnom odboru Kašina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.11.2020. 13:11:31

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account