Grad će iseliti problematične Rome iz Novog Jelkovca?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.2.2019. 21:56:38
Grad će iseliti problematične Rome iz Novog Jelkovca?

Foto:

Prema neslužbenim informacijama gradske vlasti namjeravaju problematične Rome iz Novog Jelkovca i Plinarskog naselja preseliti u Novi Petruševec u zgradu koja je inače trebala biti preuređena u Tehnološki park.



Ova vijest, ako se pokaže točnom, zacijelo će razveseliti mnoge stanovnike tog naselja, ali s njom se ne slažu građani koji bi uskoro u svom susjedstvu trebali dobiti nove stanovnike. Prema odluci mjesnog odbora Petruševca i vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak taj je objekt ima konkretnu namjenu, tvrdi u Petruševcu.


Osim što su zbog proširenja Radničke ceste, stanovnici Petruševca, ostali bez ambulante, nemaju niti uređeno dječje igralište, a školarci dijele Osnovnu školu s susjednim Resnikom. Iako je grad kupio zgradu stanovnici žele znati što točno namjerava učiniti s njom. Stoga će prosvjedovati protiv dolaska Roma u njihovo susjedstvo.


Prosvjed će se održati ove subote ispred zgrade na adresi novi Petruševec 8 u vremenu između 11 i 14 sati.


I tako, prema onoj narodnoj, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane i obrnuto, građani Novog Jelkovca također čekaju ishod ove gradske namjere.



Vezane vijesti
Ažurirano: 29.12.2023. 13:09:48

Create Account