Grad uskoro donosi odluku o granicama naselja - u tijeku savjetovanje s javnošću

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.4.2019. 10:16:22
Grad uskoro donosi odluku o granicama naselja - u tijeku savjetovanje s javnošću

Foto: Geoportal

Skupština Grada Zagreba uskoro bi trebala donijeti novu odluku o granicama naselja, a jedan od alata koje gradske službe imaju za pripremu odluke je i savjetovanje s javnošću. 



Savjetovanje je započelo još 3. travnja, nekako daleko od očiju javnosti i traje do 3. svibnja. Doduše, više je namijenjeno predsjednicima i članovima mjesnih odbora i drugih skupina građana negoli pojedincima, no mogu se uključiti i građani. 

Poznato je da na području Sesveta ima podosta graničnih nelogičnosti između naselja, građani su ljuti, žele povratak na granice negdašnjih mjesnih zajednica, a administracija to godinama komplicira i ne rješava problem unatoč toga što je Vijeće Gradske četvrti Sesvete proteklih godina već u više navrata od nadležnih službi tražilo rješenje problema.


Tek nakon što su dugo godina od shvaćanja graničnog prekrajanja zbog čega su se Vugrovčani našli u problemima, jer su mnogi morali mijenjati osobne dokumente i kad je objelodanjeno da jedan dio ukućana živi u Vugrovcu, a drugi u Đurđekovcu, o čemu smo u više navrata izvještavali, te nakon što je zbog toga prozvan i sam gradonačelnik, on je na opetovan poziv o tom problemu nedavno boravio  Vugrovcu i naložio gradskim službama konačno rješenje tog problema. 


No, kako nije Vugrovec jedini s graničnim problemom, nego i neka druga naselja na području Sesveta imaju sličnih iskustava, primjerice Belovar čijeg je gotovo polovica naselja u Adamovcu, Adamovec, Jesenovec i drugi, prišlo se donošenju odluke o granicama naselja za cjelokupno područje Grada Zagreba.


Da bi gradska skupština mogla donijeti o tome valjanu odluku, potrebno ju je prethodno pripremiti u odgovarajućim gradskim službama, a jedan od njihovih alata dobivanja saznanja o granicama je i savjetovanje s javnošću.   

Zanimljivo je da bi se prema nacrtu prijedloga nove gradske odluke o granicama naselja Vugrovec donji ponovo zvao samo Vugrovec u čije bi okružje pripala naselja Vuger Selo i Kućanec (iako bi ispravno bilo pisati Kučanec - povijesni razlozi, op.a.), a također razgraničilo bi se i Markovo Polje s okolnim naseljima.


Tko je zainteresiran, link na obrazac  za savjetovanje je ovdje.

Obrazac treba spremiti u računalo, ispuniti i poslati na elektroničku adresu navedenu na obrascu.


Grafički prikaz naselja Belovar:




Vezane vijesti
Ažurirano: 15.11.2023. 8:45:57

Create Account