Građanima Brestja riješit će se do ljeta problem otpadnih voda, radovi su u tijeku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.2.2021. 9:47:48
Građanima Brestja riješit će se do ljeta problem otpadnih voda, radovi su u tijeku

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na području Starog Brestja  počedtkom godine je započela velika investicija izgradnje kanalizacije s prihvatom u dolinski kanal.



Staro Brestje, naselje s više od  7 tisuća stanovnika ima samo djelomično riješenu kanalizacionu mrežu na ispravan način. U mnogim ulicama postoji takozvana divlja kanalizacija koja je riješena na način ispusta otpadnih voda u otvoreni vodotok Čučerske reke. Početkom godine započetim projektom izgradnje dolinskog kanala što je preduvjet za spajanje cijelog dijela naselja sliva prema Čučerskoj reki, odnosno dolinskom kanalu u izgradnji, riješit će se sustav javne odvodnje na cjelokupnom području ovog jednog od najvećih Sesvetskih naselja.


Upit o tom projektu postavili smo investitoru Vodoopskbri i odvodnji, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:


Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. investitor je izgradnje kanalizacijske mreže naselja Staro Brestje u slivu dolinskog kanala „Brestje“ – zapadno od Brestovečke ceste.


Projektom su obuhvaćene ulice Vladimira Varlaja, Vladimira Becića, Petra Dobrovića, Tomislava Krizmana, Horvatova, Franje Mraza, Joze Kljakovića, Emanuela Vidovića i Naste Rojc ukupne duljine 3.995,00 metara. Izgradnjom navedene kanalizacijske mreže omogućit će se izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih kanala na predmetnom području, osigurati funkcionalnost , mehanička stabilnost i vodonepropusnost javnih kanala i pozitivan utjecaj na zaštitu okoliša te priključenje gravitirajućeg prostora na sustav javne kanalizacije grada Zagreba.


Također, izgradnjom kanalizacijske mreže na predmetnoj lokaciji osigurat će se uvjeti za priključenje nove produžene Branimirove ulice na sustav javne odvodnje grada Zagreba.


Radovi na izgradnji su započeli u siječnju 2021. godine sa planiranim završetkom radova u srpnju 2021. godine.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 10.682.782,00 HRK plus PDV.


Predsjednik MO Staro Brestje Stjepan Horvat izrazito je zadovoljan ovim radovima. 

"Kao što znadete u Starom Brestju su lani završeni radovi rekonstrukcije vodovodne i plinske mreže, te djelomično i električne, što je bio uvjet za rješenje problema Brestovečke koja je također riješena. Ostala je još samo kanalizacija i doista ono što je prije otprilike godinu dana dogovoreno na susretu s gradonačelnikom, sada se ostvaruje. Igradnjom dolinskog kanala, te potom priključenjem svih ulica iz tog sliva, riješit ćemo za dogu godina unaprijed čini mi se sve komunalne probleme u Starom Brestju", rekao je Horvat, dodajući da se građani Brestja zahvaljuju direktoru Marinu Galiotu i gradonačelniku Milanu Bandiću na ostvarenju dogovorenog na svojedobnom sastanku u Brestju.


Fotografijama kao ilustracijom ovog članka popratili smo izgradnju dolinskog kanala s promjerom cijevi od 800 mm.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.4.2024. 14:25:04

Create Account