Gradonačelnikova čestitka povodom Dana antifašističke borbe

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.6.2018. 8:51:59
Gradonačelnikova čestitka povodom Dana antifašističke borbe

Foto: Sesvete danas, arhiva

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uputio je svim građanima čestitku povodom današnjeg praznika Dana antifašističke borbe.Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam 22. lipnja, Dan antifašističke borbe!


Vrijednosti antifašizma koje dijelimo sa svim slobodoljubivim i demokratskim zemljama u temeljima su hrvatskog društva, ugrađene su u naš Ustav, dio su hrvatskoga povijesnog naslijeđa i nacionalne memorije.


Naš je grad prepoznatljiv po dosljednome provođenju načela pravednosti  solidarnosti, tolerancije i dijaloga i gdje se iskreno uvažava i živi multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost!


Čuvanje vrijednosti antifašizma naš je dug prema svim žrtvama najmračnije epohe svjetske povijesti koja je i na našim prostorima uzela veliki danak. To je dug prema svima kojih se sjećamo sa zahvalnošću jer su se nesebično žrtvovali u obrani tih načela. To je i dug prema budućnosti u kojoj mir, sloboda, solidarnost, vladavina ljudska prava i tolerancija moraju biti briga svih nas jer želimo društvo u kojem nema mjesta za pogreške iz prošlosti!

 

Vaš gradonačelnik

Milan Bandić


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.2.2019. 20:44:14

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account