Gradonačelnikova poruka građanima o aktualnoj situaciji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.3.2020. 16:03:59
Gradonačelnikova poruka građanima o aktualnoj situaciji

Foto: Sesvete danas, arhiva

Gradonačelnik Milan Bandić danas poslije podne uputio je građanima Zagreba poruku vezanu uz aktualnu situaciju s virusom COVID 19.
Drage sugrađanke i dragi sugrađani,


ovo je vrijeme odgovornosti i ozbiljnosti koje od svih nas i na svim razinama zahtijeva racionalan pristup, a prije svega praćenje i poštivanje preporuka naših stožera i epidemiologa koji na dnevnoj bazi, iz sata u sat donose odluke i daju upute kako se ponašati i kako se boriti s epidemijom koronavirusa. 


Zahvaljujem  svima koji su na bilo koji način – epidemiološko-medicinski ili logistički uključeni u borbu protiv epidemije i za  zdravlje svojih građana.

Također, zahvaljujem svima koji se u ovome trenutku nalaze u samoizolaciji i koji, poštujući upute, sprječavaju širenje virusa. 

I njima i onima koji su pozitivni na virus želim brz oporavak i poručujem im da nisu sami i da je cijeli sustav organiziran i spreman reagirati na pravi način. 


Važno je da smo u ovome zajedno i da brinući o sebi i o vlastitome zdravlju, brinemo o najbližima i čitavoj zajednici. Zato i nadalje apeliram na odgovornost, ozbiljnost i solidarnost. Ne trebamo podcjenjivati novonastalu situaciju, ali ni širiti paniku hrljenjem u trgovine radi stvaranja zaliha hrane. Molim i nadležne institucije da vode računa o dostupnosti i cijeni proizvoda za prevenciju i zaštitu zdravlja.


Želim također zahvaliti djelatnicima URIHO-a i Gradskih ljekarni što, svatko na svoj način, svojim znanjem i proizvodima, u okviru vlastitih tehnoloških mogućnosti, doprinose da iz ove situacije izađemo sa što manje posljedica. 


 Budimo odgovorni i čuvajmo vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih!Vezane vijesti
Ažurirano: 31.5.2020. 14:39:16

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account