Grizli, Perić i Fadljević barem malo lakše mogu lebdjeti nebeskim prostranstvima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.2.2018. 22:15:22
Grizli, Perić i Fadljević barem malo lakše mogu lebdjeti nebeskim prostranstvima

Foto: Udruga HVIDR-a Sesvete

Zločinac negdašnje jugovojske, ubojica sesvetskih policajaca osuđen u odsustvu na 20 godina zatvora, objavila je Hina, prenosi Index.


Zbog ubojstva trojice i pokušaja ubojstva četvorice hrvatskih policajaca s tenka JNA kod Hrvatske Kostajnice 1991. u ponedjeljak je na sisačkom Županijskom sudu u odsustvu nepravomoćno osuđen državljanin Srbije Zoran Tomić koji je nepravomoćno kažnjen s 20 godina zatvora.


Državno odvjetništvo u ponedjeljak je izvijestilo da je Tomić presudom "proglašen krivim i osuđen na način da mu je za svako od tri ubojstva prethodno utvrđena kazna zatvora u trajanju od dvadeset godina i za svako od četiri pokušaja ubojstva prethodno utvrđena kazna zatvora u trajanju od deset godina te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvadeset godina koliko mu se maksimalno mogla izreći kazna po odredbama KZ-a RH".


Tomić je optužen da je 26. srpnja 1991., kao vodnik prve klase JNA i zapovjednik prvog tenka u oklopnoj koloni koja je iz Hrvatske Kostajnice išla prema Kozibrodu, kako bi postavili 'tampon zonu' između hrvatskih policijskih snaga i srpskih paravojnih postrojbi, zauzeo mjesto ciljača u tenku i rafalno ispalio više hitaca prema označenom vozilu hrvatskog MUP-a.

"Tereti ga se da je po izlasku oklopne kolone iz grada; u namjeri da usmrti policijske službenike koji su se s punim povjerenjem u pripadnike oklopne kolone kretali na njenom čelu; iz spregnutog mitraljeza kalibra 7,62 mm ispalio više hitaca u vozilo, odnosno u sedmero policijskih službenika koji su bili u tom označenom službenom policijskom vozilu", izvijestilo je Državno odvjetništvo.


Ističu da su u tom zločinu trojica policijskih službenika smrtno stradala, a jedan je ranjen, dok su trojica policijskih službenika ostali neozlijeđeni.


U tom su zločinu poginuli zagrebački (sesvetski) policajci Mladen Halapa, Ivica Perić i Goran Fadljević.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.8.2020. 22:03:49

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account