Grizly i Perić žive i dalje u našim srcima i mislima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.7.2017. 9:04:45
Grizly i Perić žive i dalje u našim srcima i mislima

Foto: Josip Žagar

Na mjestu posljednjih počivališta, Mladena Halape Grizlyja i Ivice Perića, na groblju  na Markovom Polju obilježena obljetnica pogibije prvih Sesvećana.


Na groblju Markovo Polje jučer je održana komemoracija prvim poginulim Sesvećanima, pripadnicima sesvetske policije. Ove godine obilježena je 26. godišnjica pogibije  Mladena Halape Grizlya i Ivice Perića.

 Prvi Sesvećani, hrvatski redarstvenici koji su dali svoje živote na blagdan Sv Ane 26.7.1991. na području između Hrvatske Kostajnice i Dvora na Uni. U nazočnosti članova obitelji, prijatelja, subotaca i kolega iz policije, komemoraciji je nazočkio izaslanik gradonačelnika  Bandića, pročelnik gradskog Ureda za obrazovsanje kulturu i sport Ivica Lovrić koji je tom prigodom zapalio svijeće i položio vijence na posljednja počivališta dvojice suboraca. 

Uz predsjednika gradske četvrti Sesvete Stjepana Kezerića i njegovog zamjenika Dražena Markotu,  nazočio je i sesvetski župnik vlč Mario Migles koji je molitvu je predvodio. Time je dostojno odana počast prvim poginulim Sesvećanima i dodano, da će zauvijek živjeti u našim srcima i našim mislima, jer kako reče Petar Zrinski neposredno prije pogubljenja, "Navik on živi ki zgine pošteno".

  Komemoraciju je, kao i do sada organizirala  udruga " Hrvatska žena" Sesvete koja je opet  okupila Sesvećane na groblju Markovo Polje, te u ime obitelji zahvalila svim prijateljima, suborcima i kolegama.

Mira Halapa 


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.8.2022. 9:56:37

Create Account