GU za obrazovanje: Škorin Domovinski pokret u Sesvetama uzurpirao školski prostor

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.4.2021. 17:34:29
GU za obrazovanje: Škorin Domovinski pokret u Sesvetama uzurpirao školski prostor

Foto: Mještanin Jelkovca

Gradski ured za obrazovanje reagirao je na današnju prijavu SŠ Jelkovec o neovlaštenom korištenju prostora ove škole u predizborne svrhe.



U Nastavku prenosimo priopćenje Gradskog ureda za kulturu koji je reagirao temeljem prijave Srednje škole Jelkovec:


"Nastavno na obavijest Srednje škole Jelkovec upućenu Gradskom uredu za obrazovanje o održavanju neovlaštene političke aktivnosti u dvorištu i vanjskim terenima Škole od strane saborskog zastupnika i kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba, g. Miroslava Škore, članova i simpatizera njegove stranke, i to bez prethodnog obavještavanja ili suglasnosti vodstva Škole, ovim putem apeliramo na g. Škoru i sve kandidate i kandidatkinje na predstojećim lokalnim izborima, političare, članove, simpatizere i aktiviste političkih stranaka da konferencije za medije, okupljanja i druge stranačke aktivnosti ne održavaju u prostorima, bilo vanjskim, bilo unutarnjim, škola i vrtića Grada Zagreba.


Neovlašteni ulazak, uzurpiranje školskih prostora i održavanje stranačkih i sličnih aktivnosti u prostorima odgojno-obrazovnih ustanova samo po sebi predstavlja kršenje niza pozitivnih zakonskih propisa Republike Hrvatske, međutim, podsjećamo također da su sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021 Ministarstva znanosti i obrazovanja i HZJZ-a s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti djece, učenika i zaposlenika škola i vrtića svim neovlaštenim osobama do daljnjeg zabranjeni svi posjeti i ulasci u odgojno-obrazovne ustanove na razini Republike Hrvatske, pri čemu je, kako u unutarnjim prostorima ustanove, tako i u dvorišnom prostoru, „neophodno osigurati dolazak što manjeg broja osoba“.


Održavanjem okupljanja uz prisustvo nekoliko desetaka osoba u dvorištu Srednje škole Jelkovec bezobzirno se krše epidemiološke mjere u odgojno-obrazovnim ustanovama te ugrožava zdravlje i sigurnost naših učenika i sugrađana s ciljem osobne i političke samopromocije g. Škore ususret nadolazećim lokalnim izborima. Štoviše, u trenutku kad se zbog svakodnevnog povećanja broja zaraženih osoba učenici ne mogu vratiti u škole, već su primorani nastavu pratiti na daljinu, održavanje ovakvog okupljanja u dvorištu jedne odgojno-obrazovne ustanove držimo posebno nedopustivim i skandaloznim!


Još jednom apeliramo na g. Škoru i predstavnike političkih stranaka da s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti djece i učenika unutarnje i vanjske prostore odgojno-obrazovnih objekata, djecu i učenike ne zlorabe u svrhu samopromocije. Sve nadležne institucije ovim putem pozivamo da poduzmu sve potrebne aktivnosti s ciljem zaštite djece i učenika.

S poštovanjem,

                    PROČELNIK

                       Ivica Lovrić

    • privitak – obavijest Srednje škole Jelkovec




Vezane vijesti
Ažurirano: 4.6.2021. 11:24:44

Create Account