Gužve i kolone na turstičkim pravcima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.8.2017. 10:27:47
Gužve i kolone na turstičkim pravcima

Foto: Ilustracija

Na Jadranskoj magistrali (DC8) kod skretanja za mjesto Bosanka (Dubrovačko-neretvanska županija) vozi se jednim trakom, naizmjence, zbog prometne nezgode.


Na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti promet je vrlo gust, kao i na Krčkom mostu u oba smjera te na ostalim cestama u priobalju. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na pojedinim graničnim prijelazima zabilježena su i višesatna čekanja.


Autocesta A1:

kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 5 km, kod naplatnih postaja Demerje oko 1 km;


promet teče uz povremene zastoje i u koloni u pokretu između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora;

između čvorova Zadar II i Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se usporeno i u kolonama (prometna je nezgoda na izlazu iz tunela Ledenik gdje se vozi jednim trakom);

kod čvora Zadar I u smjeru Zagreba vozi se usporeno (zbog prometne nezgode).


Autocesta A2 Zagreb-Macelj:

između čvorova Đurmanec i Trakošćan vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Frukov Krč u smjeru zapada (zbog povećane gustoće prometa);

kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko 2,5 km.


Istarski ipsilon:

zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga oko 7 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon;

kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 4 km;

kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko 2 km, a povremeni su zastoji i u smjeru Istre.


Krčki most:

u smjeru kopna kolona se kreće usporeno od Njivica, a u smjeru otoka kolona je duga oko 500 m.


Tunel Sveti Ilija (naplatne postaje Biokovo):

u smjeru unutrašnjosti kolona je duga oko 1 km (tunel se povremeno zatvara da bi se izbjeglo zadržavanje kolone vozila u tunelu).



Zabrane prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u dane:

subota, 19. kolovoza, od 04 do 14 sati;

nedjelja, 20. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).



Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;

DC502 Smilčić-Pridraga;

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Dana 19. kolovoza od 07:00 do 20:00 sati bit će prekinut promet na dionici županijske ceste ŽC5140 Krasno Polje-Švica-Otočac. Obilazak je ŽC5140 Lipovlje-Kuterevo, i obrnuto.


U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


IZVANREDNI PRIJEVOZ:


U subotu, 19. kolovoza od 08:00 do 11:00 kretat će se sklop vozila (radni stroj+kombajn+priključni strojevi poljoprivredne mehanizacije) od ekonomije Bobota do mjesta Ovčara, Grabovo. Na relaciji: Pačetin-Nuštar-Bogdanovci-Negoslavci-Grabovo vozači mogu očekivati smetnje u prometu te ih pozivamo na oprez i strpljenje.

Zbog izvanrednog prijevoza sa skupom vozila, od 20.8. od 20:00 sati do 21.8. do 23:45 sati od graničnog prijelaza Bajakova do Gospića moguće su smetnje i povremeni zastoji na relaciji: čv. Lipovac (A3)-čv. Popovača - DC36 - ŽC3124 - DC43 - čv. Ivanić Grad - A3-čv. Ivanja Reka - čv. Lučko - A1 - čv. Gospić- DC534 - DC25 - DC50 - NC590920


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.2.2022. 15:02:21

Create Account