Hakerski napadi - portal Sesvete danas kolateralna žrtva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.11.2018. 14:41:37
Hakerski napadi - portal Sesvete danas kolateralna žrtva

Foto: Ilustracija

Posljednjih nekoliko dana u više navrata bio je otežan ili onemogućen pristup stranicama našega portala zbog hakerskih napada na jedan server, a kulminacija je bila jučer i danas.



Portal Sesvete danas kolateralna je žrtva hakerskih napada na jednu web stranicu smještenu na isti server na kojem se nalazi i naš portal, a potom i na cijeli server. Zbog toga sve web stranice koje su smještene na napadnuti server, a možda ih ima i na stotine, imale su ili još imaju imaju velikih problema s pristupačnošću. 


Naime, za sada neidentificirani hakeri napali su i blokirali rad jedne stranice čime znatno otežavaju rad cijelog servera, te djelatnici tvrtke koja ima zakupljen taj server čine napore kako bi odblokirali spomenutu stranicu, ali i omogućili nesmetan rad svima ostalima.  NAkon što su to učinili, pokrenut je ddos napad na cijeli server koji je stoga tijekom većeg dijela srijede bio onemogućen u radu. 


Najveći problemi bili su u kasnim poslijepodnevnim i osobito večernjim satima, ali javljali su se i u drugim dijelovima dana. O tom je problemu obavještena i policija koja sa svoje strane poduzima korake kako bi pokušala identificirati napadača koji može biti iz Hrvatske, ali i bilo kojeg drugog dijela svijeta. 


Poštovani čitatelji, ispričavamo što smo zbog rečenog proteklih dana bili djelomično onemogućeni u našem radu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.1.2018. 15:42:18

Create Account