HODAJ, Anita, HODAJ

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.10.2017. 11:05:15
HODAJ, Anita, HODAJ

Foto: HVIDRA Maksimir

HVIDRA Maksimir započela je s humanitarnom akcijom pomoći teško oboljeloj kćerki njihovog člana.


Humanitarna akcije pod nazivom „HODAJ“ započela je krajem rujna u cilju pomoći teško obljeloj kćerki jednog člana udruge HVIDRA Maksimir.  Cilj organiziranja humanitarne akcije je prikupljanje financijskih sredstava u svrhu nabave i kupovine proteze za šesnaestogodišnju Anitu Markuš.

Anita Markuš rođena je 18. 4. 2001. godine. Svodobno je oboljela od meningokokne sepse zbog čega su joj, nažalost, amputirane obje potkoljenice.  Njen otac nije u financijskoj mogućnosti pribaviti joj kvalitetne proteze kako bi ova  mlada djevojka kojoj je tek 16 godina, mogla normalno nastaviti živjeti svoj život kao i svi njeni vršnjaci. 

Ona na ples sigurno neće nikad više, kao njeni vršnjaci, mnogo toga neće moći, ali želi završiti svoje školovanje. Želi se nastaviti dalje educirtati, želi svoj normalni život, koliko god će to biti moguće. Za to joj trebaju kvalitetne proteze što naravno, zdravstveno osiguranje ne pokriva. 

Markuševi suborci pokušavaju pomoći ovoj skromnoj obitelji, posebno Aniti čiji je otac i sam ranjen u ratu i  ratni je invalid. 

Odlučili su organizirati humanitarnu akciju koju je podržao i Grad Zagreb te donio rješenje o odobrenju za humanitarni telefon. 

Za humanitarnu akciju "HODAJ" pomoći ANITI MARKUŠ dodjeljen je humanitarni broj 060 - 9015 :cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om 

Trajanje akcije je do  29.12.2017. god.


Vjerujemo da će se Sesvećani, posebice branitelji senzibilizirati i da će pomoći Aniti nastaviti normalno živjeti. Tih pet kuna plus PDV manje je od jedne kave u kafiću, stoga, poziv svima, samo jednim pozivom pomoćimo Aniti. 

U njeno ime svima jedno veliko HVALA.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 13:36:24

Create Account