HPD Lipa organiziralo ljetni planinarski pohod na Lipu

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 1.9.2018. 17:26:15
HPD Lipa organiziralo ljetni planinarski pohod na Lipu

Foto: Vlado Beštak

Organizirajući planinarenje bregima sesvetskog Prigorja planinari Hrvatskog planinarskog društva „Lipa“ Sesvete upoznaju sudionike hodanja s ljepotama našeg kraja.


Ranojutarnja nedjeljna obilna kiša nije pokolebala 40 planinarki i planinara da se okupe na početnoj točci u Kašinskoj Sopnici Ljetnog planinarskog pohoda na Lipu, koji već 15 godina organizira planinarsko društvo „Lipa“. Osim što se svake godine hoda drugom trasom, organizator je uveo posebnost na ljetnim pohodima određivanjem planinarskog društva – gosta kao „Društva prijatelja prirode“. Ove su godine posebni gosti bili vesele primorke i primorci, 20 članova PD „Knezgrad“ iz Lovrana. 


Pozdravne govore i podjele prigodnih darova predsjednika dvaju društava, Darka Motika i  Igora Simića, na početku pohoda sudionici su saslušali zaštićeni kišnim kabanicama i kišobranima, a hodanje su proveli hrptom između Kučilovine i Kašinske Sopnice u pravcu Planine Donje. Usputni odmor imali su na imanju dugogodišnjeg i počasnog člana „Lipe“ Branka Kelčeca – Kelje gdje je bilo veselo, pjevalo se, a uz čašu prigorskog vina pogostili su se uz kolače koje su spremile vrijedne Lipašice. 


Kiša je prestala i polako su se otvarali vidici na sve strane pa je trebalo nastaviti s hodanjem, najprije preko zaseoka Kelčeci stazom prema Mačkovom kamenu i dalje do planinarskog doma na Lipi. Slijedilo je druženje u domu, a potom se većina uputila do obližnje kapele Hrvatskih mučenika gdje je vlč. Filip Lučić služio sv. Misu. Bila je to prigoda duhovne zahvale za pohod kao i u molitvama prisjećanje svih planinara koji su pohodili Lipu i izgradili ovu jedinstvenu kapelu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account