I to su Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.4.2018. 10:11:07
I to su Sesvete

Foto: Josip Grgurić

Na području Sesveta ima podosta raznovrsnih objekata ili građevina koje narušavaju urbani red i sklad, a pojedini su i potencijalno opasni zbog mogućnosti ozljeđivanja.


Koliko god privatno vlasništvo bilo svetinja, neuko smatramo da bi trebao postojati zakonski instrument kojim bi bilo moguće regulirati neurano ili nakaradno, odnosno opasno ili štetno djelovanje u prostoru. Ili možda to postoji, ali ga ne znamo ili ne želimo koristiti.


Primjera ima podosta, a naš čitatelj Josip Grgurić upozorio nas je na jednu takvu sliku sa Selčine. 


"U prilogu je još jedno od tužnih lica Sesveta. Radi se o križanju Trakošćanske i Selčinske ulice gdje se već nekoliko godina nalazi razbijeni kiosk i temelji sa opasnim instalacijama od prijašnjeg trgovačkog objekta.

Nažalost i povrh obavijesti Inicijativi za Sesvete navedeno se područje izgleda nikoga ne tiče. Radi se o području gdje se svakodnevno kreće veliki broj djece i koje svakako na neki način treba urediti", napisao nam je gospodin Grgurić a sve to ilustrirao s nekoliko fotografija.


Predstavnici naše gradske četvrti ne mogu samostalno tu ništa poduzeti, ali se može tražiti od nadležnih gradskih službi da se pokrenu i po tom pitanju počinju nešto poduzimati. Nadajmo se da hoće, a taj bi se prostor mogao, primjerice upotrijebiti za street workout, na što nas je također upozorio jedan čitatelj o čemu ćemo uskoro također pisati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.1.2024. 11:05:34

Create Account