Iz skloništa u Dumovcu pozivaju na udomljavanje pasa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.7.2019. 15:34:55
Iz skloništa u Dumovcu pozivaju na udomljavanje pasa

Foto: Sklonište Dumovec

Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu, u kojem je trenutno smješteno više od sto šezdeset pasa, postalo je prenapučeno i poziva na privremeno ili stalno udomljavanje.



Samo u prošlom mjesecu primilo je osamdeset pasa od kojih je polovina štenaca pa iz skloništa pozivaju zainteresirane građane da udome napuštene životinje.


S dolaskom ljetnih dana sve je veći broj napuštenih pasa koji lutaju ulicama, većinu njih napustili su neodgovorni vlasnici pa su svoj novi dom pronašli u skloništu u Dumovcu. No njihov broj svakoga dana raste zbog čega iz skloništa pozivaju na trajno udomljivanje ili čuvanje pasa dok ih se ne udomi.


- Nažalost udomljavanje je palo i primili smo duplo više pasa nego što smo ih uspjeli udomiti i sad je sklonište prepuno. Ja apeliram na građane da udomljuju životinje da ih ne kupuju, a možete i pričuvati nekog psa kao volonter. Odete na našu web stranicu, pogledate galeriju i izaberete jednog psa i onda se malo pozabavite s njim - rekla je voditeljica skloništa Tatjana Zajec.


Kroz sklonište svake godine prođe oko tisuću i dvjesto pasa, a prošle godine udomljeno je njih osamsto šezdeset i sedam. Trenutno je najveći broj štenaca, a mogu se naći mnoge pasmine, od velikih do malih kućnih pasa i čistokrvnih pasmina. Napuštanje životinja moglo bi se jednostavnije riješiti kada bi Grad proveo kontrolu mikročipiranja životinja koju je trebao provesti još u lipnju prošle godine, poručila je koordinatorica Mreže za zaštitu životinja Ivana Lunka te naglasila kako je važno provesti sterilizaciju svojih ljubimaca što neodgovorni vlasnici često ne čine pa dolazi do neželjenih štenaca koje onda odbacuju.


U prvih šest mjeseci ove godine došlo je do pada broja udomljenih pasa, pa mnogi odrasli psi, a osobito štenci još uvijek čekaju na nove vlasnike zbog čega iz Dumovca pozivaju one koji žele kućnog ljubimca da ga udome, umjesto da ga kupe.




Vezane vijesti
Ažurirano: 24.11.2020. 12:44:33

Create Account