Izdana građevinska za šetnicu uz Vuger potok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.4.2018. 23:16:46
Izdana građevinska za šetnicu uz Vuger potok

Foto: Ideja o izgledu šetnice/Udruga Zelene i plave Sesvete

Ovih je dana izdana građevinska dozvola za izgradnju šetnice od Zagrebačke ulice do Rasadnika uz Vuger potok, rekao je zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota."Kao što smo i obećali, rad na projektu se nastavlja, izdana je dozvola, sredstva su osigurana  vjerujem da ćemo oko ljeta graditi šetnicu. Ne pričamo puno, radimo u tišini i ostvarujemo obećano", izjavio nam je Markota dodajući kako će lijepih vijesti uskoro biti još. Napominje da odluku o pokrretanju gradnje šetnice mora još donijeti Skupština Grada Zagreba, jer je investicija veća d milijun kuna bez PDV-a, odnosno iznos gradnje čija su sredstva osigurana u sredstvima sesvetske četvrti iznosit će oko 2 milijuna kuna bez PDVa.


Podsjetimo, na inicijativu udruge Zelene i plave Sesvete, sesvetsko vijeće je donijelo odluku uređenju pješačko-biciklističke staze uz potok Vuger. Staza će povezati Zagrebačku ulicu i rasadnik Brestje, koji bi trebao postati glavni sesvetski park.  


"Inače, u cjelovitoj ideji, šetnica bi uz Vuger potok trebala doći skroz do Vugrovca i vjerujem da će to isto tako vrlo brzo biti ostvareno kao i ova po kojoj ćemo se već ove godine šetati i rekreirati", zaključio je Markota.


Udruga je svojedobno iznijela prijedlog mogućeg rješenja navedene staze, koja osim odvojenja pješaka i biciklista predviđa i krajobrazno uređenje cijele dionice potoka (što drvoredima, što drugim načinima oblikovanja). Uz staze bi trebalo predvidjeti odmarališta i druge popratne sadržaje.Vezane vijesti
Ažurirano: 6.1.2019. 15:06:57

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account