Izdana građevinska za šetnicu uz Vuger potok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.4.2018. 23:16:46
Izdana građevinska za šetnicu uz Vuger potok

Foto: Ideja o izgledu šetnice/Udruga Zelene i plave Sesvete

Ovih je dana izdana građevinska dozvola za izgradnju šetnice od Zagrebačke ulice do Rasadnika uz Vuger potok, rekao je zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota.



"Kao što smo i obećali, rad na projektu se nastavlja, izdana je dozvola, sredstva su osigurana  vjerujem da ćemo oko ljeta graditi šetnicu. Ne pričamo puno, radimo u tišini i ostvarujemo obećano", izjavio nam je Markota dodajući kako će lijepih vijesti uskoro biti još. Napominje da odluku o pokrretanju gradnje šetnice mora još donijeti Skupština Grada Zagreba, jer je investicija veća d milijun kuna bez PDV-a, odnosno iznos gradnje čija su sredstva osigurana u sredstvima sesvetske četvrti iznosit će oko 2 milijuna kuna bez PDVa.


Podsjetimo, na inicijativu udruge Zelene i plave Sesvete, sesvetsko vijeće je donijelo odluku uređenju pješačko-biciklističke staze uz potok Vuger. Staza će povezati Zagrebačku ulicu i rasadnik Brestje, koji bi trebao postati glavni sesvetski park.  


"Inače, u cjelovitoj ideji, šetnica bi uz Vuger potok trebala doći skroz do Vugrovca i vjerujem da će to isto tako vrlo brzo biti ostvareno kao i ova po kojoj ćemo se već ove godine šetati i rekreirati", zaključio je Markota.


Udruga je svojedobno iznijela prijedlog mogućeg rješenja navedene staze, koja osim odvojenja pješaka i biciklista predviđa i krajobrazno uređenje cijele dionice potoka (što drvoredima, što drugim načinima oblikovanja). Uz staze bi trebalo predvidjeti odmarališta i druge popratne sadržaje.



Vezane vijesti
Ažurirano: 19.4.2024. 13:36:37

Create Account