Izložba gljiva ovog vikenda u Sesvetama

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 17.10.2019. 22:15:28
Izložba gljiva ovog vikenda u Sesvetama

Foto: Ilustracija

Gljivarsko društvo Sesvete poziva vas na izložbu gljiva u Muzeju Prigorja koja će se moći  razgledati u subotu i nedjelju od 10 do 19 sati.



Kako prepoznati razliku između jestivih i otrovnih gljiva koje vidite u šumi možete saznati u subotu i nedjelju, 19. i 20. listopada 2019. dođete li na edukacijsku gljivarsku izložbu u Sesvete.


Tradicionalnu jesensku Izložbu gljiva iz naših šuma organizira Gljivarsko društvo Sesvete, a ista se održava u prostoru Muzeja Prigorja Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 5. Cilj izložbe je približiti znanje o gljivama građanstvu podizanjem svijesti o važnosti čuvanja, pravilnom branju i prepoznavanju brojnih gljivarskih vrsta.


Na izložbi će se vidjeti  slikovni i fizički prikazi gljiva, a iste će biti poredane po rodovima i vrstama s etiketom na kojoj će stajati narodno i latinsko ime, te podaci o kakvoći odnosno otrovnosti. Organizator na izložbi priprema prikazati više jesenskih vrsta gljiva kojih ovih dana, zbog povoljnih vremenskih prilika, ima puno u našim šumama. Posjetitelji mogu donijeti i svoje primjerke gljiva na uvid stručnim determinatorima, a dobit će i odgovore na pitanja o otrovnim i jestivim gljivama, njihovim obilježjima, kulinarskoj vrijednosti i receptima za njihovo pripremanje te zakonskim propisima branja. 


Prigodno otvorenje izložbe održat će se u subotu, 19. listopada s početkom u 10 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.9.2022. 11:07:41

Create Account