Izložba: PUT PLANINARA S LIPE

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.10.2017. 18:09:26
Početak: 05.10.2017. 19:00
Izložba: PUT PLANINARA S LIPE

Foto: plakat izložbe

Planinarstvo je vrlo IN posljednjih godina: tjelesna aktivnost, priroda, mir, ptičice, šum potočića i vjetra a iznad glave paperjasti oblačići i blistavo sunce. Sve je to krasno! No, ima tu i ALI!

ALI kaže: treba se znati pripremiti za odlazak u planinu! Moramo znati bar osnovna sigurnosna pravila za kretanje u prirodi, moramo se znati adekvatno obući, moramo imati osnovnu opremu. Sve ovo a i još mnogo toga više saznati ćete na našoj izložbi "Put planinara s Lipe"!

Hrvatsko planinarsko društvo "Lipa" Sesvete slavi 65 godina od svog osnutka. Povodom te obljetnice organizirana je ova razigrana, vesela, opuštajuća izložba. Upoznat ćete se s poviješću "Lipe", diljem domovine prepoznatog i cijenjenog planinarskog društva.

Upoznat ćete se s poviješću planinarske opreme od početka dvadesetog stoljeća do danas iz velike i vrlo vrijedne zbirke sesvetskog kolekcionara Ivana Pavičića.

Vidjet ćete i kompletnu opremu u kojoj je naš planinar Dražen Dugac prije samo desetak dana pobijedio na prestižnoj planinarskoj utrci na Velebitu u dužini od 100 kilometara.

Moći ćete ući u šator i pogledati potrepštine za desetodnevno planinarenje u divljini; moći ćete isprobati težinu ruksaka, osjetiti kako se penje u visokom gorju nad stotinama metara dubokim provalijama! I još mnogo toga!

Posebno ističemo suradnju s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Stanica Zagreb koja izlaže dio svoje opreme.


Otvorenje izložbe u sesvetskom muzeju bit će u četvrtak, 5. listopada u 19 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.6.2020. 11:34:55

Create Account