Izvanredni prijevoz autobusima ZET-a za djelatnike javnih službi i CZ

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.3.2020. 21:37:53
Izvanredni prijevoz autobusima ZET-a za djelatnike javnih službi i CZ

Foto: ZET

 U Zagrebu se u nedjelju, 22. ožujka, u ponoć obustavlja ZET-ov javni gradski prijevoz tramvajima, autobusima i uspinjačom, zbog sprječavanja širenja koronavirusa, a za djelatnike javnih i drugih službi uvodi se izvanredan autobusni prijevoz, od 5 do 23 sata.Za vrijeme ove izvanredne situacije, za djelatnike javnih i drugih službi za čiji je rad nadležan Stožer civilne zaštite Grada Zagreba, bit će organiziran izvanredni prijevoz autobusima ZET-a. Vozit će se po dosadašnjim noćnim linijama, s izmijenjenim redom vožnje, priopćeno je u subotu iz Grada Zagreba.


Izvanredni autobusni prijevoz bit će organiziran na linijama 122, 116, 212 i 241. U prometu će biti po jedan autobus za svaku od tih linija, a vozit će svakih 60 minuta od pet sati ujutro do 23 sata navečer.  


Izvanredni autobusni prijevoz organiziran je i na linijama 31, 32, 33, 34. Za svaku od tih linija vozit će po dva autobusa također svakih 60 minuta od pet sati ujutro do 23 sata navečer. 


Autobus 122 Črnomerec - Podsused - centar, vozit će na trasi Črnomerec - Vrapče - Gajnice - Podsused - centar. 


Autobus 116 Ljubljanica - Podsused, vozit će na trasi Ljubljanica - Zagrebačka avenija - Škorpikova - Samoborska - Podsused. 


Autobus 212 Dubec - Sesvete, vozit će na trasi Dubec - Avenija Dubrava - Sesvete. 


Autobus 241 Glavni kolodvor - Veliko Polje, vozit će na trasi Glavni kolodvor - Hrvatske bratske zajednice - Avenija Većeslava Holjevca - Zagrebačka - Veliko polje. 


Vozit će i autobusi linija 31, 32, 33, 34 - na trasama kojima su inače vozili noćni tramvaji. 


Autobusna linija 31 vozit će na trasi Črnomerec - Republike  Austrije - Trg bana Josipa Jelačića - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Sopot - Savski most. 


Autobusna linija 32 vozit će na trasi Prečko - Jarun - Savska - Trg bana J. Jelačića - Trg hrvatskih velikana - Borongaj. 


Autobusna linija 33, vozit će na trasi Dolje - Mihaljevac - Glavni kolodvor - Savska - Ulica grada Vukovara - Žitnjak - Savišće. 


Autobusna linija 34, vozit će na trasi Ljubljanica - Savska - Trg bana J. Jelačića - Glavni kolodvor - Draškovićeva - Vlaška - Dubrava - Dubec. 


Red vožnje svih autobusnih linija objavljen je i na službenim internetskim stranicama Grada Zagreba. 


Grad Zagreb će redovni ZET-ov javni gradski prijevoz tramvajima, autobusima i uspinjačom obustaviti u nedjelju, 22. ožujka, u ponoć zbog sprječavanja širenja koronavirusa, sukladno Odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.


Iz Grada Zagreba su priopćili i da će u krugu zagrebačkih bolnica biti osiguran besplatan parking za pacijente kao i za zdravstvene, vojne i policijske djelatnike. 


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2020. 15:04:48

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account