Jedina pomoć za enormne gužve u Sesvetama jest pronalazak alternativnog pravca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.7.2019. 11:30:35
Jedina pomoć za enormne gužve u Sesvetama jest pronalazak alternativnog pravca

Foto: Sesvete danas, arhiva

Enormne prometne gužve u Sesvetama prouzročene radovima veće su nego ikada i neće se smanjiti do kraja ljeta!



Unatoč godišnjim odmorima, prsometni kaos u Sesvetama nije na praznicima. Dapače, građani preznojeni u vozilima koji se desecima minuta probijaju kroz samo središte Sesveta, kažu da unatoč stalnim gužvama kroz godinu, ovo još nisu doživjeli. Pa što se to događa? 


Prije svega turistička je sezona. A unatoč turističkoj sezoni u Hrvatskim auto cestama sjetili su se izvoditi radove na zagrebačkoj obilaznici kod čvora Ivanja Reka, zbog čega je kolnik sužen. Veliki je priljev vozila turista i na tom se dijelu stvaraju isto tako velike gužve. Zbog toga lokalno stanovništvo izbjegava korištenje obilaznice i vozi kroz Sesvete što dodatno povećava gužvu. Zasigurno postoje još i drugi razlozi, no, pomoći nema, ostaje samo na korisnicima te prometnice da se pokušaju sami snaći tražeći alternativni pravac.


Možda bismo mogli pomoći navođenjem jednog obilaznog lokalnog pravca, nadajući se da će oni čitatelji koji su iznašli i druge lokalne puteve željeti to solidarno podijeliti s drugim vozačima.


Dakle vozači koji uzalze u Sesvete iz pravca Zeline ili Kašine, umjesto da produže prema Sesvetama, trebaju skrenuti u Vugrovec odakle imaju dvije mogućnosti:

1. Kroz Šimunčevec i Mudifaje do Novoselca, te zatim dalje ili u Brestje ili do Granešine odakle idu dalje prema svojim odredištima,


2. Kroz Vugrovec i Gornji Vugrovec do Goranca, gdje prelaze prijevoj i spuštaju se u Čučerje odakle prema Granešini odnosno prema njihovim odredištima.


Dakako da je to podosta dalje, no nema čekanja niti živciranja, a obzirom na prometne čepove u špicama ovim itinererom uštedjet će se vrijeme. 


Svatko tko ima kakav dobar prijedlog za izbjegavanje sesvetskog prometnog tuluma može nam se javiti mailom ili u naš fb inbox. U svakom slučaju pokušaj, pa i nelogično velikog obilaznog pravca u ovakvoj je situaciji prihvatljviji od užitka vožnje kroz središte Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.10.2023. 15:22:06

Create Account