Jutros je za promet otvorena Zagrebačka ulica u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.9.2017. 16:07:31
Jutros je za promet otvorena Zagrebačka ulica u Sesvetama

Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, uz predstavnike gradske četvrti Sesvete otvorio je jutros Zagrebačku ulicu u Sesvetama, dionicu od Branimirove do Ljudevita Posavskog, nakon završetka radova na rekonstrukciji plinovoda i sanacije kolnika.


Završena je prva faza radova, U drugoj fazi Plinara još treba riješiti ostali dio Sesveta, Brestje i Brestovečku cestu, rekao je gradonačelnik Bandić dodavši kako će za dva tjedna biti završena i rekonstrukcija tramvajske pruge u Maksimirskoj ulici. Onda smo riješili sve što smo trebali u ovoj godini od radova na velikim prometnicama. 


Radovi su obuhvatili rekonstrukciju plinovoda i  75 kućnih priključaka za 118 krajnjih kupaca  u duljini od 1850 metara, rekla je Tihana Colić iz Gradske plinare.

Nakon izgradnje plinovoda, saniran je kolnik u dužini od 760 metara. Prema riječima Josipa Turkovića iz Zagrebačkih cesta radovi su obuhvatili frezanje i stavljanje novog sloja asfalta, obnovu horizontalne signalizacije i starih oštećenih rubnika.

Iznos radova sanacije kolnika u visini oko 600 tisuća kuna Zagrebačkim je cestama platila gradska četvrt.   Upravo se za te radove na prošloj sjednici Vijeća sesvetske gradske četvrti zanimao vijećnik Tihomir Lukanić iz Živog zida koji je pitao zašto se gradska četvrt uključila u taj projekt bez javnog natječaja.


Dražen Markota, zamjenik predsjednika Sesveta tada je odgovorio da je Gradska plinara nakon radova na plinovodu planirala platiti Zagrebačkim cestama samo sanaciju prekopanog dijela, a u vodstvu Sesveta smatrali su da bi to bila prilično loša odluka, obzirom da je poznato kako takve sanacije nakon prekopa često uskoro postaju najlošiji dijelovi kolnika. Stoga je odlučeno da se nakon završetka radova plinare preasfaltira cjelokupna traka, a da razliku u cijeni plati gradska četvrt iz svojih sredstava.

Što se tiče dijela pitanja o javnom natječaju, Markota je rekao da radove izvodi Holding, odnosno njegova poduzeća i u tom slučaju nema natječaja, nego se radi po njihovim cijenama i troškovnicima. Predsjednik Kezerić je dodao da bi bio najradosniji kada bi na najtransparentniji mogući način mogao raspisati javni natječaj, jer vjeruje da bi se posao mogao obaviti i do 30% jeftinije, no to u ovom slučaju nije bilo moguće.

Na koncu ipak je najvažnije da je posao obavljen. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account