Kabel na groblju Markovo Polje opasno na dohvat ruke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.7.2020. 11:38:01
Kabel na groblju Markovo Polje opasno na dohvat ruke

Foto: Čitateljica SD portala

Kabel na glavnom ulazu na groblju Markovo Polje posjetiteljima groblja je na dohvat ruke i potencijalno je opasan.



Kabel na groblju Markovo Polje posjetiteljima groblja je na dohvat ruke, javila nam je uzrujana čitateljica portala koja je mobitelom poslikala sporni kabel. 


"Išla sam na groblje da malo počistim i uredim obiteljski grob i na ulazu u groblje zamijetila sam kabel o koji bi malo viša osoba mogla zapeti i glavom, a kamoli ne ju dodirnuti rukom ili još gore kišobranom u kišni dan. Čini mi se da je to opasno po život i nije mi jasno kako uprava groblja dozvoljava takvo nešto", javlja nam naša čitateljica. Za dokaz svoje tvrdnje poslikala je mobitelom sporni kabel.


"Odmah nakon ulaza u groblje gdje je kabel jednostavno zavezan za ulaznu lesu, jedna je obična iskrivljena truska (kolac) na koju su zavezali kabel. Ne mora te  struja zdrmati, prije ili kasnije taj bu kolac pukel i može nekoga doslovce ubiti", dodaje gospođa koja je željela anonimnost, ali ime i prezime su poznati redakciji.


Pomnije pregledavajući fotografije uočili smo strujne kablove propisano ovješene o strujne stupove, dakle moguće je da se radi o telefonskom kablu, tim više što iz iskustva znademo da naš teleoperater u stilu "A je to" bez ikakvih pravila zna razvlačiti i postavljati svoje kablove.


No, kako god bilo, taj je kabel doista potencijalno opasan i čudimo se da je uprava groblja dozvolila vlasniku kabla takvo neprofesionalno njegovo postavljanje. A slika ovakvog kabla kao da dolazi iz neke egzotične zemlje i umnogome narušava vizuru prilično dobro i lijepo uređenog glavnog ulaza na groblje Markovo Polje.


Create Account