Kalinić tražio blokadu Zagreba, Naconalni stožer odbio

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.3.2020. 9:58:31
Kalinić tražio blokadu Zagreba, Naconalni stožer odbio

Foto: Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama fb

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama jučer je od Nacionalog stožera civilne zaštite zatražio blokadu Zagreba, no odbijen je.





Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić jučer je od Nacionalnog stožera civilne zaštite zatražio rigorozne mjere za područje Grada Zagreba koje uključuju zatvaranje mnogo čega i ograničenje života. Nacionalni stožer nije prihvatio njegov zahtjev kojeg je, vrlo vjerojatno, samoinicijativno podnio, jer na dokumentu je potpisan on, a ne načelnica Gradskog stožera civilne zaštite Grada Zagreba Olivera Majić. 


Ministar zdravlja Vili Beroš na jutrošnjoj konferenciji za novinare u 9 sati odgovorio je da ozbiljno i s uvažavanjem razmatraju sve inicijative koje im dolaze, međutim da ovog trenutka tako drakonske mjere za Grad Zagreb nisu potrebne.


Uostalom, neke od zatraženih mjera ionako su već na snazi.


Kalinić je, koji si je valjda umislio da je uz sve još i epidemiološki stručnjak, zbog odbijenice napao Vlaru RH jer, kako je rekao, ne donosi potrebne mjere.  


Ministar Beroš tvrdi da su mjere koje traži Kalinić iz nekog drugog prošlog vremena i ne odgovaraju današnjoj aktualnoj situaciji.


U nastavku pročitajte dopis kojim Kalinić traži gotovo pa blokadu cjelokupnog Grada Zagreba.





Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account