Kanalizacijska infrastruktura Sesvete – Sesvete istok u punom je "papirnatom" zamahu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.11.2017. 10:47:32
Kanalizacijska infrastruktura Sesvete – Sesvete istok u punom je "papirnatom" zamahu

Foto: Ilustracija

Veliki projekt investitora Vodoopskrba i odvodnja na izgradnji objekata odvodnje i rekonstrukcije magistralnog vodovoda, bit će u dijelu projektiranja sufinanciran EU fondovima.Idejni projekt za izgradnju i rekonstrukciju sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda-Spoj sustava odvodnje Sesvete-istok na CUPOV grada Zagreba je izrađen i vlasnici parcela na trasi spomenutih objekata mogu doći na uvid u idejni projekt u ponedjeljak, 4. prosinca u vremenu od 9 do 12 sati. Link za pozivnicu je na dnu ovog teksta.


Izgradnja kanalizacijske mreže u trupu Dugoselske ceste predviđena je projektom "Proširenje kanalizacijske mreže istočnog područja Gradske četvrti Sesvete" u sklopu projekta sufinanciranog novcima EU fondova za projekt "Priprema projektno – studijske dokumentacije i aplikacijskog paketa za sufinanciranje od strane EU za anglomeraciju Zagreb i anglomeraciju Glavničica". Grada Zagreba.


Projektom je obuhvaćeno projektiranje izgradnje i rekonstrukcije oko 65 km kanalizacijske mreže sa svim pripadajućim objektima i odvodom otpadnih voda na Centar za upravljanje otpadnim vodama (CUPOV) grada Zagreba odnosno kolokvijalno rečeno pročistač. 


Cilj tog projekta, kako navodi investitor, jest proširenje i i uspostava kvalitetnog i funkcionalnog sustava odvodnje na području tog dijela Sesveta s odvodom otpadnih voda na CUPOV.


Budući kanalizacijski sustav podrazumijeva i gradnju više retencijskih bazena spojenih na zajednički sustav i odvod na CUPOV. Uz polaganje kanala odvodnje u trup Dugoselske, rekonstruirat će se i magistrali vodovod smješten također u istoj prometnici izgrađen od azbest-cementa, a metoda rekonstrukcije bit će uvlačenje cijevi od suvremenog materijala u postojeću cijev, što daleko smanjuje troškove rekonstrukcije. 


Ovi veliki infrastrukturni zahvati u trupu Dugoselske, ustvari su preteča buduće velike  rekonstrukcije spomenute prometnice uz koju će biti izgrađeni, naravno nogostupi, ali i biciklističke staze. 


Procijenjena vrijednost radova investitora Vodoopskrba i odvodnja za spomenuti projekt je oko 38 milijuna kuna. 


U nastavku je link na poziv vlasnicima parcela za uvid u idejni projekt s popisom svih parcela čiji vlasnici mogu pristupiti uvidu.


Kliknite na Link


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.2.2021. 9:47:48

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account