Kardinal Bozanić posvetio zvona crkve u Blaškovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.12.2018. 22:37:24
Kardinal Bozanić posvetio zvona crkve u Blaškovcu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Kardinal Josip Bozanić posvetio je zvona crkve u Blaškovcu, a potom prevodio svečano misno slavlje uz koncelebraciju dijela svećenika Sesvetsko  - Vugrovečkog dekanata.


Crkva u Blaškovcu sagrađena je 2012. godine a sv. Benediktu ju je godinu kasnije posvetio upravo kardinal Bozanić.  Do sada je župa imala elektronska zvona, no angažiranjem  bivšeg župnika Hinka Goričanca i župljana prikupljena su sredstva, te su zvona lijevana i obrađena u Austriji. 


Zagrebački nadbiskup ih je blagoslovio ispred crkve, a potom su ona podignuta na crkveni toranj. Uslijedila je svečana misa koju je predvodio uzoriti kardinal uz koncelebraciju svećenika Sesvetsko – vugrovečkog dekanata na čelu s dekanom preč. Mariom Miglesom. Mnoštvo župljana koje obuhvaća ova nova župa iz naselja Blaškovec, Paukovec, Hrnjanec, Goričica, Lužan i Belovar nazočilo je svečanoj euharistiji, baš kao i predstavnici vlasti s obaju administrativnih područja.


Tako je u ime Zagrebačke županije blagoslovu i misi nazočio župan Stjepan Kožić, zagrebačkog gradonačelnika predstavljao je izaslanik Stipe Zeba, a u ime Sesveta predsjednik Vijeća g.č. Stjepan Kezerić.  Na poslijetku uzoritom kardinalu zahvalu je izrekao domaćin, župnik preč. Vjekoslav Pavlović, prvi župnik župe Hinko Goričanec, te u ime ekonomsko-pastoralnog vijeća Dalibor Bastalec.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.12.2023. 12:08:38

Create Account