Kašina proslavila Petrovo, Bozanić predvodio misno slavlje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.6.2020. 9:46:55
Kašina proslavila Petrovo, Bozanić predvodio misno slavlje

Foto: Sesvete danas i ZIPS-dron

Tradicionalno se za blagdan sv. Petra i Pavla, zaštitnika kašinske župe priređivala velika narodna svetkovina koja je ove godine zbog poznatih razloga izostala, a blagdan je proslavljen svečanim misnim slavljem.


Svečan misno slavlje na blagdan sv. Petra i Pavla u ponedjeljak, 29. lipnja u predvečernjim satima predvodio je u kašinskoj župnoj crkvi zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić u pratnji svećenika sesvetsko -  vugrovečkog dekanata.  


Uz brojne vjernike iz ove i okolnih župa, misnom slavlju nazočio je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman uz kojeg su bili donedavni zastupnik u Hrvatskom Saboru Miroslav Tuđman, ratni zapovjednik u Vukovaru Ante Deur, donedavni saborski zastupnik Ante Plazonić, zamjenik predsjednika VGČ Sesvete Dražen Markota i Radoslav Dumančić. 


Blagdan sv. Petra u Kašini ne propušta niti gradonačelnik Milan Bandić koji je i ovoga puta bio nazočan misnom slavlju. U njegovoj su pratnji bili vijećnica u gradskoj skupštini Natalija Prica Oreški, ratni zapovjednik "Tigrova", general Jozo Miličević, pročelnik GU za školstvo Ivica Lovrić i predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić. 


Župna crkva u Kašini, kao i filijalna crkva Sv. Jurja u Planini oštećene su u potresu, no oštećenja su sanirana, crkva je obnovljena i ovom prigodom ju je kardinal blagoslovio.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.11.2020. 13:11:31

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account