Kašinčanke najbolje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.6.2017. 22:26:23
Kašinčanke najbolje

Foto: Državne prvakinje, članice DVD-a Kašina pred nastup u Paukovcu. Sesvete danas, Borko Samec

Unatoč izostanka jedne članice ekipe zbog teške ozljede noge, članice natjecateljske A ekipe DVD-a Kašina osvojile prvo mjesto u Paukovcu.


Kašinčanke su, to se možda već i zna, trenutačno najbolja hrvatska ženska A vatrogasna ekipa i članica Hrvatske vatrogasne reprezentacije koja će sudjelovati ove godine na 16. Vatrogasnoj olimpijadi od 9. do 16. srpnja u austrijskom Villachu.

Pred odlazak na olimpijadu cijela naša reprezentacija koju čini 13 muških i ženskih ekipa, te 3 ekipe mladeži (od 12 do 16 godina), održala je u nedjeljno jutro zajednički trening na nogometnom igralištu u Brckovljanima.

Poslijepodne, pak, cijela hrvatska reprezentacija sudjelovala je na tradicionalnom vatrogasnom natjecanju Igor i Nikica Vodopijevec u Paukovcu, selu vatrogastva kako se obično zove, jer njihova vatrogasna ekipa već 8 godina vlada hrvatskim natjecateljskim vatrogastvom i sudionici su do sad dvije olimpijade, u Češkoj i Francuskoj.

Na tom su natjecanju članice DVD-a Kašina bile bolje od kolegica iz reprezentacije DVD-a Ribnica, Zagrebačka županija. Iako pobjednice, rezultat iznad 38 sekundi nije im djelovao zadovoljavajuće, a trener Danijel Kenfelja kaže da bi s ostvarenih 36 sekundi koje imaju u rukama i nogama konkurirale i za sam vrh na olimpijadi.

Tehniku imaju, a sad je možda još najvažnija psihološka priprema i onda držimo palce. U svakom sučaju, ovo će biti po prvi puta da zagrebačko vatrogastvo, čiji je DVD Kašina dio, ima svog predstavnika na vatrogasnoj olimpijadi. Djevojkama već sada, kao državnim prvakinjama i sudionicama olimpijade treba čestitati.

A u foto galeriji pogledajte kako izgleda vatrogasna vježba cura iz Kašine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.6.2020. 11:54:38

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account