Kontinuiran rad s mladima daje dobre rezultate

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.1.2018. 19:50:53
Kontinuiran rad s mladima daje dobre rezultate

Foto: Ivan Nakić

DVD Planina Donja održala je u subotu redovnu izvještajnu godišnju skupštinu.



U prepunoj dvorani vatrogasnog doma u subotu navečer održana je redovna godišnja skupština koju je pozdravio izaslanik gradonačelnika Milana Bandića, Stjepan Kezerić, predsjednik gradske četvrti Sesvete.


Društvo  broji 90 članova od kojih je 65 sa zvanjem vatrogasca ili višim činom, te od toga 26 operativnih članova s važećom liječničkom potvrdom. Pripadnika mladeži je 28. 

Radom i aktivnostima u prošloj su godini zadovoljni jer se radilo puno i dobro što pokazuje i bodovanje Vatrogasne zajednice grada Zagreba gdje su Planinci osvojili 120 bodova više nego na bodovanju godinu ranije.  Stav je svih članova da njihovo društvo mora biti je  pokretač svih  aktivnosti u mjestu, jer predstavlja zajednicu i naselje u kojem živive na ponos svih mještana Planine Donje. 

Posebno su ponosni na predivno uređen okoliš svoga doma na kojem su provedeni mnogi sati rada, a moramo primjetiti da je i veći dio naselja Planina Donja vrlo lijepo uređeno. 

Što se tiče samih intervencija, ove ih godine bilo 7 od čega tri tehničke intervencije, a u četiri su gasili požar otvorenog prostora. S brojem izlazaka na požare su vrlo zadovoljni, jer smatraju da je preventiva dobro odrađena, no i nadalje pozivaju građane da im se jave prije spaljivanja korova i sličnog, ako utvrde moguću opasnost za okolinu.

Veliki broj članova mladeži i operativnih vatrogasaca educirao se kroz prošlu godinu, a sudjelovali su na više vježbi od kojih posebno ističu vježbu gašenja požara na kapelici na vrhu Lipa u kojoj su prošle jeseni bili domaćini uz sudjelovanje više DVD-ova.

Podsjetili su da su prošle godine obilježili 70. obljetnicu osnutka društva kad je početkom ljeta priređena velika proslava uz sudjelovanje velikog broja gostiju iz Hrvatske i Slovenije. 

DVD Planina Donja doista je ponos svog naselja, a želja je svih i gostiju na skupštini i njih samih da tako i ostane.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 18:56:28

Create Account