Kreće se s odvajanjem otpada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.2.2018. 10:32:56
Kreće se s odvajanjem otpada

Foto: Ilustracija

Gradonačelnik Milan Bandić na svom je fb profilu u svom stilu prokomentirao zakonsku obvezu koja je danas stupila na snagu o odvajanju otpada, a koji mora biti u potpunosti implementiran do kraja godine.  



"2/3 puta smo prevalili, napravili pročistač otpadnih voda (Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Zagreb CUPOVZ) i pripadajuću infrastrukturu i sanirali Jakuševec.

Sad nam trebaju 4 godine za zadnji korak, da uhodamo cijeli sustav odvajanja otpada. Nabavit ćemo sve kante i postaviti infrastrukturu. Paralelno s tim, provest ćemo edukaciju građana, a to je najvažniji i najteži korak.

Ja sam danas (srijeda 31. 1. op. a.) odradio sastanak s predsjednicima vijeća gradskih četvrti i od 10.2. provodimo edukacije u svih 218 mjesnih odbora oko odvajanja otpada. Ljudi moraju shvatiti da to rade za sebe.

ZELENI OTOCI - U svakoj mjesnoj zajednici ćemo napraviti jedan ili dva zelena otoka. Moj zeleni otok je 300 metara od stana i nosim vrećice, a skratit ćemo svima da mogu odnositi odvojeni otpad 100-200 metara do prvog zelenog otoka.

U narednih 6 mjeseci zeleni otoci će nicati kao gljive poslije kiše.

Ne smijemo izgubiti niti jedan sat, a kamoli jedan dan što se tiče ekološke zelene infrastrukture", napisao je Bandić


Na jučerašnjem sastanku nazočio je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić. 

"Mi ćemo na području Sesveta u najskorije vrijeme održati sastanke s predsjednicima svih mjesnih odbora kako bismo dogovorili sve detalje vezane u ovu temu. Zatražit ćemo od njih da predlože lokacije u svom naselju za "Zelene otoke", a također pripremit ćemo i održati niz edukativnih tribina za građane o odvajanju otpada", izjavio nam je danas predsjednik g.č. Sesvete Stjepan Kezerić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:41:51

Create Account