Krenula je sanacija nakon potresa oštećene OŠ Vugrovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.10.2020. 13:05:12
Krenula je sanacija nakon potresa oštećene OŠ Vugrovec

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Najteže u potresu oštećena sesvetska škola je vugrovečka gdje je započela sanacija oštećenja.Grad Zagreb odabrao je izvođača radova, a to je poduzeće Satira. Zanimljivo, ta je firma upravo  iz Markuševca, a specijalizirana je za sanacije i rekonstrukcije oštećenih zgrada. Do sada su sanirali mnoge stare, ponajviše sakralne objekte koji su tijekom mnogih godina pretrpjeli raznovrsna oštećenja, a sada saniraju oštećenja zbog potresa. 


Uz nekoliko drugih gradilišta, jedno od trenutačno njima najznačajnijih svakako je zgrada OŠ  Vugrovcu.  "Objekt ćemo statički stabilizirati iznutra, armirano betonskim utvrđivanjem svih pregradnih zidova, a zbog potrebe dizanja još jednog kata, prišli smo proširenju i utvrđivanju temelja",  rekla nam je šefica gradilišta, inženjerka Anamarija Bulaja, dodavši da će najzahtjevniji radovi prve faze trajati tri mjeseca, a potom će sve biti završeno do početka naredne školske godine. 


"Imali smo sreću da smo dobili vrhunskog izvođača radova s iznimnim iskustvom u statičkim sanacijama, vlasnik i direktor tog poduzeća je izniman statički stručnjak tako da sam vrlo sretan i zadovoljan, te s velikom sigurnošću mogu očekivati početak nove školske godine u novoj zgradi vugrovečke škole", kaže nam ravnatelj Vuger.


"Da, istina je, nakon statičke sanacije i potrebnog ojačanja temelja i svih unutarnjih zidova, dižemo još jedan kat. Kako u svakoj nevolji ima i tračak sreće, tako smo uspjeli isposlovati da sad kada se ionako radi veliki i skupi zahvat, dignemo još jedan kat kako bismo u budućnosti svi zajedno imali jednosmjensku nastavu, naravno u očekivanju takvog epidemiološkog okružja naredne školske godine", zaključuje ravnatelj OŠ Vugrovec - Kašina Vladimir Vuger. Inače cijela je škola u svim zgradama pretrpjela određena oštećenja, samo puno manja negoli zgrada u Vugrovcu.


Vugrovečki đaci nižih razreda sada svakodnevno se prevoze školskim autobusima u Kašinu, Planinu Donju i Prekvršje, dakle u ostale školske zgrade ove škole, te u OŠ Iver u Sesvetski Kraljevec, kamo se prevoze učenici viših razreda.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 26.10.2020. 15:45:23

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account