Krenula je sanacija nakon potresa oštećene OŠ Vugrovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.10.2020. 13:05:12
Krenula je sanacija nakon potresa oštećene OŠ Vugrovec

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Najteže u potresu oštećena sesvetska škola je vugrovečka gdje je započela sanacija oštećenja.



Grad Zagreb odabrao je izvođača radova, a to je poduzeće Satira. Zanimljivo, ta je firma upravo  iz Markuševca, a specijalizirana je za sanacije i rekonstrukcije oštećenih zgrada. Do sada su sanirali mnoge stare, ponajviše sakralne objekte koji su tijekom mnogih godina pretrpjeli raznovrsna oštećenja, a sada saniraju oštećenja zbog potresa. 


Uz nekoliko drugih gradilišta, jedno od trenutačno njima najznačajnijih svakako je zgrada OŠ  Vugrovcu.  "Objekt ćemo statički stabilizirati iznutra, armirano betonskim utvrđivanjem svih pregradnih zidova, a zbog potrebe dizanja još jednog kata, prišli smo proširenju i utvrđivanju temelja",  rekla nam je šefica gradilišta, inženjerka Anamarija Bulaja, dodavši da će najzahtjevniji radovi prve faze trajati tri mjeseca, a potom će sve biti završeno do početka naredne školske godine. 


"Imali smo sreću da smo dobili vrhunskog izvođača radova s iznimnim iskustvom u statičkim sanacijama, vlasnik i direktor tog poduzeća je izniman statički stručnjak tako da sam vrlo sretan i zadovoljan, te s velikom sigurnošću mogu očekivati početak nove školske godine u novoj zgradi vugrovečke škole", kaže nam ravnatelj Vuger.


"Da, istina je, nakon statičke sanacije i potrebnog ojačanja temelja i svih unutarnjih zidova, dižemo još jedan kat. Kako u svakoj nevolji ima i tračak sreće, tako smo uspjeli isposlovati da sad kada se ionako radi veliki i skupi zahvat, dignemo još jedan kat kako bismo u budućnosti svi zajedno imali jednosmjensku nastavu, naravno u očekivanju takvog epidemiološkog okružja naredne školske godine", zaključuje ravnatelj OŠ Vugrovec - Kašina Vladimir Vuger. Inače cijela je škola u svim zgradama pretrpjela određena oštećenja, samo puno manja negoli zgrada u Vugrovcu.


Vugrovečki đaci nižih razreda sada svakodnevno se prevoze školskim autobusima u Kašinu, Planinu Donju i Prekvršje, dakle u ostale školske zgrade ove škole, te u OŠ Iver u Sesvetski Kraljevec, kamo se prevoze učenici viših razreda.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 16:03:24

Create Account