Kroz vikend policija evidentirala 35 vozača pod utjecajem alkohola

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.2.2021. 14:10:44
Kroz vikend policija evidentirala 35 vozača pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija/Sesvete danas

Najviše prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, a najveća koncentracija alkohola od 2,28 g/kg zabilježena je kod 21-godišnjaka




U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 482 prometna prekršaja, od čega 35 prekršaja vozača s alkoholom, 188 prekršaja nepropisne brzine, 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri prekršaja upravljana pod zabranom, 17 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 165 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

U subotu, 30. siječnja 2021. godine oko 3.45 sati, 21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Lučko u smjeru jugoistoka dok je u organizmu imao 2,28 g/kg alkohola. Dolaskom do kućnog broja 70 A prouzročio je prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen. Isključen je iz prometa te mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati, dok mu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb.

 

Istoga dana oko 18 sati, 33-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka desnom prometnom trakom kolnika Slavonske avenije u smjeru istoka, a kod raskrižja s Ulicom svetog Ivana prouzročila je prometnu nezgodu. Obavljenim nadzorom utvrđena joj je koncentracija od 1,15 g/kg alkohola u organizmu.


Prema izvještaju sesvetske policije kroz vikend sankcionirana su 3 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga. 

Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,44  g/kg kod vozača, dok kod vozačica nije zabilježen alkohol u krvi.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane su ukupno dvije osobe kod kojih je test bio negativan, a tri su se osobe odbile podvrgnuti testiranju.

 

Od 35 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod šest vozača (17,1%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je sedam mladih vozača (20%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije, jedna je osoba smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a pet je osoba uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account