KUD Staro Brestje ispjevalo pjesmu njihovim prijateljima iz Petrinje (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.1.2021. 13:41:36
KUD Staro Brestje ispjevalo pjesmu njihovim prijateljima iz Petrinje (video)

Foto: Screenshot Youtube

Folkloraši Starog Brestja skladali su i snimili pjesmu odnosno video spot za svoje prijatelje iz Petrinje, FA Petrinjčica.




I tome je u ime folkloraša Starog Brestja napis napisala Ivana Smetko:


Kulturno umjetnička udruga Staro Brestje - Sesvete je već skoro 20-tak godina velikim prijateljstvom i osobnim poznanstvima povezana s folklorašima FA Petrinjčica iz Petrinje i situacija u kojoj su se našli uslijed potresa posebno je emotivno utjecala na svakoga od nas. Obično situacije u kojima se nađemo, bile one lijepe ili “manje lijepe”, iz nas izvuku emocije za koje možda nismo bili ni svjesni da postoje. 


Tako su nastali i stihovi za pjesmu posvećeni našim dragim prijateljima Petrinjcima. Došli smo na ideju da za njih, u ovoj nezavidnoj situaciji u kojoj su se našli, napravimo nešto posebno. Osim donacija koje skupljamo, odlučili smo im dati podršku onako kako mi to najbolje znamo, pjesmom i tamburom. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo zbog pandemije i da se skoro godinu dana ne održavaju nikakve probe, odlučili smo probati ostvariti ideju preko sredstava moderne komunikacije i pjesma je poslana članovima. Za glazbu napisanog teksta su se pobrinuli naši tamburaši Matej i Luka. 


Čuvši kako bi to sve trebalo otprilike zvučati i u koju svrhu bi se radilo, bez obzira na situaciju s pandemijom, s oduševljenjem su se odazvali čak i bivši članovi koje za Petrinju i Petrinjce vežu lijepe uspomene. Tako je u društvenom domu u manje od sat vremena nastao cijeli video. Uz sugestije svih prisutnih tamburaša, nastala je konačna verzija glazbene obrade. 


Pjesmu su jako emotivno, većina i sa suzama u očima, izveli sadašnji i bivši plesači i pjevači svih skupina našeg KUD-a. Pozivu da sve to snime i uobliče u video objeručke i s velikim zadovoljstvom su se odazvali naši dragi susjedi Željko Pucko i producent Patrik Pucko. Svjesni smo bili da za nešto ovakvo, da bi ispalo dobro, treba puno više i truda i vremena, ali, s obzirom na aktualnu situaciju, rekli smo “Bit će od srca, pa kako god ispalo!” Imali smo ogromnu želju i dobru volju napraviti nešto prelijepo za nama drage ljude… Malo je reći da su reakcije predivne…


Video: KUU Staro Brestje

Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account