KUD Staro Brestje ispjevalo pjesmu njihovim prijateljima iz Petrinje (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.1.2021. 13:41:36
KUD Staro Brestje ispjevalo pjesmu njihovim prijateljima iz Petrinje (video)

Foto: Screenshot Youtube

Folkloraši Starog Brestja skladali su i snimili pjesmu odnosno video spot za svoje prijatelje iz Petrinje, FA Petrinjčica.
I tome je u ime folkloraša Starog Brestja napis napisala Ivana Smetko:


Kulturno umjetnička udruga Staro Brestje - Sesvete je već skoro 20-tak godina velikim prijateljstvom i osobnim poznanstvima povezana s folklorašima FA Petrinjčica iz Petrinje i situacija u kojoj su se našli uslijed potresa posebno je emotivno utjecala na svakoga od nas. Obično situacije u kojima se nađemo, bile one lijepe ili “manje lijepe”, iz nas izvuku emocije za koje možda nismo bili ni svjesni da postoje. 


Tako su nastali i stihovi za pjesmu posvećeni našim dragim prijateljima Petrinjcima. Došli smo na ideju da za njih, u ovoj nezavidnoj situaciji u kojoj su se našli, napravimo nešto posebno. Osim donacija koje skupljamo, odlučili smo im dati podršku onako kako mi to najbolje znamo, pjesmom i tamburom. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo zbog pandemije i da se skoro godinu dana ne održavaju nikakve probe, odlučili smo probati ostvariti ideju preko sredstava moderne komunikacije i pjesma je poslana članovima. Za glazbu napisanog teksta su se pobrinuli naši tamburaši Matej i Luka. 


Čuvši kako bi to sve trebalo otprilike zvučati i u koju svrhu bi se radilo, bez obzira na situaciju s pandemijom, s oduševljenjem su se odazvali čak i bivši članovi koje za Petrinju i Petrinjce vežu lijepe uspomene. Tako je u društvenom domu u manje od sat vremena nastao cijeli video. Uz sugestije svih prisutnih tamburaša, nastala je konačna verzija glazbene obrade. 


Pjesmu su jako emotivno, većina i sa suzama u očima, izveli sadašnji i bivši plesači i pjevači svih skupina našeg KUD-a. Pozivu da sve to snime i uobliče u video objeručke i s velikim zadovoljstvom su se odazvali naši dragi susjedi Željko Pucko i producent Patrik Pucko. Svjesni smo bili da za nešto ovakvo, da bi ispalo dobro, treba puno više i truda i vremena, ali, s obzirom na aktualnu situaciju, rekli smo “Bit će od srca, pa kako god ispalo!” Imali smo ogromnu želju i dobru volju napraviti nešto prelijepo za nama drage ljude… Malo je reći da su reakcije predivne…


Video: KUU Staro Brestje

Vezane vijesti
Ažurirano: 24.2.2021. 11:53:42

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account