Kulturno umjetničko društvo Kašina na turneji u Bugarskoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.8.2017. 12:04:23
Kulturno umjetničko društvo Kašina na turneji u Bugarskoj

Foto: KUD Kašina

Po prvi puta KUD Kašina kreuo je preko naše granice u inozemstvo na dojmljivo i nezaboravno gostovanje.


Nakon uspješne proslave 800. godišnjice postojanja Župe sv. Petra i Pavla u Kašini održane od 30. lipnja do 2. srpnja, članovi KUD-a Kašina bili su na turneji u Bugarskoj gdje se u Varni održavao 23. Balkan Folk Festival. 


Na put dug osamnaest sati krenuli su 22. kolovoza. Nakon smještanja u hotel i ručka, KUD je započeo s pripremama za večernji koncert na kojem su nastupili s dvije koreografije voditelja Ratka Poznića: Ivanje u Sopju i Pjesme i plesovi Baranje. U subotu 26. kolovoza nastupili su u shopping centru Grand Mall gdje su ih mnogi prolaznici zaustavljali i tražili da se slikaju s njima. 


Slobodno vrijeme proveli su razgledavajući prekrasan grad Varnu koji je smješten na samoj obali Crnog mora. KUD-ovci su u potpunosti iskoristili turističku zonu „Golden Sands“, 500-ak metara od hotela u kojem su bili smješteni, kupajući se, sunčajući i igrajući odbojku na prekrasnim pješčanim plažama. Navečer su se družili s drugim folklorašima s kojima su razmijenjivali doživljaje i naučene korake. Poseban doživljaj za sve bilo je bosonogo učenje kompliciranih bugarskih narodnih plesova na pijesku.


 Nazad za Hrvatsku krenuli su u nedjelu 27. kolovoza puni dojmova i pijeska kojeg su čak neki ponijeli kući za uspomenu. Ova je turneja povezala članove KUD-a  ispred kojih je nova sezonu puna novih plesova i pjesama. 


Napisao: Tomislav Barbarić, tajnik KUDa


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 9:45:47

Create Account