Legendarni sesvetski glazbenik preminuo od koronavirusa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.4.2020. 23:49:27
Legendarni sesvetski glazbenik preminuo od koronavirusa

Foto: Božo Trdak fb

Željko Lapec preminuo je od ponedjeljka na utorak od posljedica COVID-a 19.



Sesvećan Željko Lapec, glazbenik i pjevač preminuo je u 60. godini od posljedica koronavirusa u bolnici dr. Fran Mihaljević gdje je posljednja dva tjedna proveo na respiratoru. 



Željko Lapec bio je vrlo omiljena i pozitivna osoba, uvijek veseo i spreman na šalu, kažu oni koji su ga poznavali. Glazbom se bavio od školskih klupa, sredimo osamdesetih pjevao je u grupi Evergreen, a najpoznatiji je postao kad je s grupom prijatelja glazbenika osnovao grupu Amadeus koja je u svom zenitu imala status glazbenih zvijezda.  Krajem osamdesetih u omiljenom kafiću Dvije Vrbe u Markovom Polju u kojoj su tada bili gotovo svakovečernji gosti, Željko i ekipa osmislila je pjesmu Dvije vrbe song koja je za potrebe snimanja malo preuređena i postala je Fajrunt, veliki glazbeni hit tog vremena.  


Sesvetska grupa Amadeus koja je sredinom devedesetih dosegla popularnost najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda svoj uspon može zahvaliti upravo pjesmi Fajrunt, kao i potom suradnji s velikim hrvatskim hitmejkerom, tekstopiscem Željkom Pavičićem. Nastupali su na mnogim festivalima, između ostalih i na Zagrebačkom festivalu gdje su s pjesmom Fakinčina osvojili drugo mjesto iza pobjednice Maje Blagdan.   


U to vrijeme Lapec sa svojim Amadeusom nastupa na mnogim koncertima, ali i svadbama diljem Hrvatske kad su slovili za najtraženiji hrvatski zabavljački glazbeni sastav. 


S dolaskom novog milenija polako kopni slava, Lapec prelazi u sigurnije vode, djeluje kao agent osiguravajuće kuće, no, koliko mu obveze dozvoljavaju i nadalje je aktivan na glazbenom polju, a posebice u Humanim glazbenim zvijezdama s kojima je odigrao nebrojeno mnogo humanitarnih nogometnih utakmica. 


Bio je vedre i vesele naravi, izrazito omiljen kako u glazbenom miljeu, tako i među narodom, a posebice u svojoj sredini, u Sesvetama, Brestju...


Mnogobrojni glazbenici, ali i prijatelji opraštaju se od njega putem društvenih mreža.  


Dragi Željko, kamo god krenuo, znam da tamo neće biti dosadno, jer stižeš ti.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.11.2020. 12:02:51

Create Account