Lovro Lubina, glazbeno čudo od djeteta niže pobjede

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.4.2018. 13:59:06
Lovro Lubina, glazbeno čudo od djeteta niže pobjede

Foto: GŠ Zlatka Grgoševića

Još jedna pobjeda na međunarodnom natjecanju mladog klarinetiste Lovre Lubine, učenika Glazbene škole Zlatka Grgoševića Sesvete, piše ravnateljica škole Ljerka Pašalić.


Lovru Lubinu, učenika 5. razreda klarineta u klasi profesora mentora Davora Polšeka možemo smatrati čudom od djeteta. Glazbenu naobrazbu započeo je u početničkom solfeggiu sa 6 godina. 


Usprkos briljantnom sluhu i ritmu nije isprva bio primljen na željeni instrument zbog nedostatka zubi, koji su presudni za upis na puhački instrument. S uspješnim nastupanjem i natjecateljskom karijerom započeo je već u 1. razredu i od tada nanizao devet prvih nagrada na devet međunarodnih natjecanja. 


Pobjednik je  svoje kategorije natjecanja Woodwind&brass u Varaždinu 2015. godine,  u Požarevcu 2017. i 2018., Ohridskih bisera u  Ohridu 2017.,  15. concorso internazionale per clarinetto „Citta di Carlino“  u Italiji 2017,   Anton Eberst  Novi Sad 2017. 


Dakle, samo ove  školske godine pobjednik je  triju međunarodnih natjecanja. 

Redovito svira na školskim produkcijama i koncertima. Nekoliko puta je nastupao kao solist s tamburaškim orkestrom glazbene škole, a u svibnju 2018. nastupit će uz Kvartet Rucner.


Talent je naslijedio od djeda, amaterskog glazbenika. Trenira krav magu i bavi se glumom u različitim reklamnim kampanjama. Učenik je  6.razreda Osnovne škole Luka  Sesvete. 

Želimo mu još puno uspješnih nastupa i pobjeda na međunarodnim natjecanjima.


Create Account