Male maškare u vrtićima uživale su u današnjem danu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.2.2020. 14:30:21
Male maškare u vrtićima  uživale su u današnjem danu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Današnji dan fašnika obilježavaju i najmlađi u vrtićima.



Danas su maškare, najljepši je dan, dajte nam nešto i hitite nas van, pjevala su nekad djeca na ovim prostorima, obilazeći kuće u grupicama po troje, četvoro, rijetko više po prigorskim i zagorskim selima gdje su im domaćini nakon te ili slične otpjevane pjesmice ili kakvog otplesanog plesa darivali jajca, krafne, ponekad i bombone, a ako je bilo sreće i kovanice. Da se nađe za kakvu čokoladicu.


Lijepa je to tradicija koju poneki nastavljaju i danas. A o takvoj tradiciji se najbolje uči već u vrtićkoj dobi, gdje djeca danima iščekuju   taj dan kad će doći maskirani u svoju grupu i zajedno s prijateljima uživati u različitim fašničkim događanjima i igrama.


Zabilježili smo današnje aktivnosti u Dječjem vrtiću Vugrovec. Mali mačkaraši u pratnji svojih, valjda teta, nismo ih uspjeli prepoznati od odličnih maski, lijepo u redu po nogostupu prošetali su se Vugrovcem, od svog vrtića do Caritasove kuće sv. Franje gdje su ih dočekale tamošnje tete i pojedina djeca koja u tom trenutku nisu bila u svojim redovnim aktivnostima.  Nakon zajedničkog druženja uslijedio je povratak


Po povratku u vrtić pojedini mještani dočekali su pred svojim pragom veselu malu povorku s košarom punim prekrasnih šarenih slastica. 


Kakvo je to bilo veselje...!



Vezane vijesti
Ažurirano: 12.2.2024. 9:55:49

Create Account