Mali maturanti iz DV Markuševec na završnoj priredbi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.5.2019. 21:58:01
Mali maturanti iz DV Markuševec na završnoj priredbi

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Polaznici predškole Dječjeg vrtića Markuševec u Sesvetama prigodnom su priredbom obilježili završetak svog predškolskog doba.



Mnogi Sesvećani zacijelo, kao niti pisac ovih redaka, nije znao da u Sesvetama djeluje Dječji vrtić Markuševec. Nalazi se u sportskom objektu Sava centra, tik uz područje negdašnjeg vojnog skladišta Gliboki jarek. Pa od kud Markuševec u Sesvetama?

 "Ma duga je to priča, kroz vrtić smo doista i povezani s Markuševcem koji se nalazi dvije gradske četvrti od nas u Podsljemenu, ali smo jedno. Formalno smo područni odjel vrtića Markuševec, no kod nas je kuhinja, uprava i sve potrebne službe" govori nam po završetku prekrasne priredbe ravnateljica ovog javnog vrtića u vlasništvu Grada Zagreba  Ljiljana Martinović. 


A priredba koju je svojim dolaskom podržao i zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota,dosta prekrasna za taj dječju uzrast predškolaca. U 45 minuta programa ona su vrlo mirno, disciplinirano i do cijepanja srdaca razdraganih roditelja, djedova i baka ozbiljno shvatila svoj zadatak, pjevala, recitirala i na kraju dobila veliki pljesak svih nazočnih na punim tribinama sportske dvorane Sava centra gdje je priredba održana.


Za nagradu i sjećanje na svoje rano vrtičko djetinstvo, prije odlaska u školu njihove su im tete s puno elana i radosti izradile posebne male diplomske kapice, te tulce u kojima su bile diplome o vrtičkoj maturi. Naravno da je nakon priredbe samo za njih priređen pravi domijenak na kojem je bilo sve ono što mališani vole.


Vrtić Markuševec broji u cijelosti oko 600 djece, od kojih 300 polazi vrtić u Sesvetama. Roditelji su ovim vrtićem jako zadovoljni, a koliko se ozbiljno i kvalitetno radi govori i podatak da su na ovogodišnjoj državnoj smotri projekata od prva tri nagrađena dva bila njihova. "Naše dvije skupine imale su projekte koji su bili među najboljima, pa su nas zamolili da u listopadu ove godine dođemo i u Split, kako bismo drugim vrtićima prezentirali način kako se rade dobri vrtički projekti. Mislim da je to velika potvrda za naše odgojitelje koji zaista aktivno rade, jako se trude i nastoje sva očekivanja ispuniti", zaključila je ravnateljica Martinović.  Sve čestitke.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.11.2022. 9:41:55

Create Account