Mario Celinić i Stipe Božić prezentirali u Sesvetama svoje uspone na neke najviše vrhove svijeta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.9.2021. 10:08:21
 Mario Celinić i Stipe Božić prezentirali u Sesvetama svoje uspone na neke najviše vrhove svijeta

Foto: Sesvete danas/ Borko Samec, Mario Celinić

Sesvećan Mario Celinić, svojedobno MMA borac, planinar, alpinist i avanturist održao je u srijedu navečer zajedno s već legendarnim Stipom Božićem predavanje o usponima na neke od najviših europskih i svjetskih vrhova.



Predavanje uz prezentaciju slika na velikom kino platnu u Narodnom sveučilištu Sesvete koje je povodom Europskog dana Mobilnosti organiziralo Narodno sveučilište zajedno s HPD-om Lipa, otvorila je predsjednica ovog planinarskog društva Jasminka Fabijančić. 


Uvodno je naš popularni glumac, planinar i alpinist Vedran Mlikota pročitao dio napisa kojeg je pisao sam Mario Celinić prigodom uspona na Mount Everest. 


Sesvećan, Zagorec po krvi, ovaj izniman uspjeh Mario Celinić ostvario je 23. svibnja ove godine, te je time postao šesti Hrvat koji je osvojio vrh svijeta. Prije njega to je dvaput učinio Stipe Božić - 1979. i 1989. godine, dok su se 2009. godine popele četiri članice ženske alpinističke ekspedicije - sestre Darija i Iris Bostjačić, Ena Vrbek i Milena Šijan. 


Celinić je iscrpno prikazao svoj put, svoj uspjeh, dogodovštine, predstavio i neka svoja duhovna i emocionalna stanja kroz ekspediciju, te potom razgovarao s mnogim posjetiteljima predavanja.


Uz Marija, mnogobrojni planinari i ljubitelji visina, penjanja ili tek hodanja kroz visoke krajolike, došli su vidjeti i čuti i legendu hrvatskog alpinizma, Stipu Božića koji je također pripoviješću i slikom vodio publiku kroz neka svoja putovanja.


Na koncu su posjetitelji u predvorju dvorane mogli kupiti i neke knjige autora naših ljubitelja penjanja u nebo.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.3.2024. 13:22:59

Create Account