Martinjski vikend: V kleti vino i delicija, na cesti frula i policija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.11.2017. 18:47:09
Martinjski vikend: V kleti vino i delicija, na cesti frula i policija

Foto: Branko Medak

Štovatelji Martinja i martinskih spelancija pred velikim izazovom. Veselica ili volan.


Blagdan sv. Martina, najštovanijeg vinskog sveca u kontinentalnoj Hrvatskoj po starim običajima, slavi se 11. studenog. Stoga se ovaj vikend može nazvati i Martinjski vikend. Bit će mnogo što privatnih proslava po kletima i podrumima, što javnih u više ugostiteljskih objekata, a posebno zanimljivu večer priređuje udruga Martinjski biskupi koji u petak navečer imaju svoj redovni godišnji skup u društvenom domu u Prepuštovcu, a sutra, rekli bismo, uredovni martinjski špektakluk. 


Mnogi ljubitelji dobre vinske kapljice i mratinjske fine papice slavit će ovog vikenda, no treba imati na umu da si organiziraju prijevoz, jer i policija ima što za reći povodom ovog vikenda. Evo policijske objave:


Uoči Martinja, od petka, 10. studenoga do ponedjeljka, 13. studenoga tijekom noćnih sati, na području Zagrebačke policijske uprave bit će provedene akcije Alkohol,  droge i Brzina, budući da se očekuje povećani broj vozača pod utjecajem alkohola u prometu.

Cilj je akcija podizanje veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, a to su:

vožnja pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnost upravljanja vozilima, prekoračenja dopuštene brzine i ostalih prekršaja koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.    


Stoga preporuka, osigurajte si siguran prijevoz na veselicu i osobito pri povratku.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 13:49:30

Create Account