Milan Bandić sa sesvetskim članicama Hrvatske žene na križnom putu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.4.2019. 14:18:27
Milan Bandić sa sesvetskim članicama Hrvatske žene na križnom putu

Foto: Hrvatska žena

Na Gluhu nedjelju članice sesvetskog ogranka Hrvatska žena na Ksaveru čitale postaje Križnoga puta. U čitanju pridružio im se i gradonačelnik Milan Bandić



Na jučerašnju 5. korizmenu Gluhu nedjelju članice udruge Hrvatska žena iz sesvetskog ogranka čitale su postaje križnoga puta na Ksaveru. Tako je nastavljena tradicija koju su započele članice Društva Hrvatska žena  Zagreb još daleke 1921. godine kada su povodom 1000 godina hrvatskog kraljevstva obnovile postaje Križnoga puta. 


Na ovoj duhovnoj obnovi već tradicionalno svojom nazočnošću potporu daju predstavnici Grada Zagreba, a ovaj put je to bio gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Iako kišno vrijeme nije bilo primamljivo za boravak na otvorenom, okupilo se mnoštvo vjernika. Predvoditelj Križnog puta bio je preč. Zlatko Koren.


Na večernjoj misi nakon Križnog puta članice sesvetskog ogranka Hrvatske žene pročitale su molitvu vjernika, a članice zbora Hrvatice pjevale su na misi. "Hvala braći Franjevcima trećorednicima na dugogodišnjoj suradnji i svima koji su s nama molili Križni put", izjavila je predsjednica sesvetskog ogranka Hrvatske žene Mira Halapa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.11.2023. 15:34:44

Create Account